Španiel Daniel Güiza za Aragonesom do Fenerbahce

SITA|8. júl 2008 o 13:32

MADRID 8. júla (SITA, AFP) - Španielsky futbalový útočník Daniel Güiza sa po zisku zlatej medaily na ME 2008 sťahuje z tímu RCD Mallorca do tureckého Fenerbahce. Nasleduje tak kroky kouča Luisa Aragonesa, ...

MADRID 8. júla (SITA, AFP) - Španielsky futbalový útočník Daniel Güiza sa po zisku zlatej medaily na ME 2008 sťahuje z tímu RCD Mallorca do tureckého Fenerbahce. Nasleduje tak kroky kouča Luisa Aragonesa, ktorý sa po európskom šampionáte presunul z lavičky "La Furia Roja" ku kormidlu tureckého vicemajstra. Odstupné za 27-ročného hráča činí 7,4-milióna eur. Podľa informácií denníka As bude ročný plat Güizu v istanbulskom mužstve približne tri milióny eur. Konkurenčný športový denník Marca doplnil, že hráč sa zmluvne zaviazal na päť rokov a že prestup sa zrealizoval za výdatnej podpory trénera Aragonesa.

Güiza v Mallorce odohral jednu sezónu, predtým účinkoval v Getafe, Murcii, Xereze, Huelve a v rokoch 1999 - 2002 aj v Mallorce. Na júnových ME 2008 strelil v drese Španielska dva góly, po jednom Grécku a Rusku.

Nachádzate sa tu:
Domov