Jeho tím po 32 rokoch vedie Premier League. Je to strašidelné, vraví tréner

Hráči FC Southampton.
Hráči FC Southampton. (Autor: AP/Michael Steele)
SITA|7. nov 2020 o 14:13

Naposledy boli na tejto pozícii v ročníku 1988/1989.

LONDÝN. Dlhých 32 rokov neboli hráči Southamptonu na čele najvyššej anglickej futbalovej súťaže na konci niektorého súťažného dňa.

Premiérovo od roku 1988 sa im to podarilo až v piatok, keď v Premier League aj bez svojho najlepšieho hráča Dannyho Ingsa zdolali Newcastle United 2:0. Zásluhou lepšieho skóre sa Southampton dostal pred úradujúceho šampióna FC Liverpool.

Je reálne predpokladať, po skončení celého kola Saints nebudú na prvom mieste, dostať sa pred nich môže hneď niekoľko súperov.

"Ak mať povedať pravdu, je aj trochu strašidelné, čo v tomto okamihu robíme," prezradil po piatkovom triumfe tréner víťazného kolektívu Rakúšan Ralph Hasenhüttl.

Jeho zverenci síce začali súťažný ročník prehrou s Tottenhamom 2:5, no odvtedy stratili body len raz za remízu 3:3 na pôde FC Chelsea.

Southampton bol v sezóne 1988/1989 na čele ligovej tabuľky po troch kolách, vtedy vyhral úvodné tri stretnutia. Odvtedy však na prvej priečke nikdy nebol.

"Naši fanúšikovia sú vo vytržení a robia si fotografie tabuľky. Pre nás v tíme je to pekné, nesmie to však potlačiť hlad po ďalších víťazstvách," poznamenal kouč Hasenhüttl.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Jeho tím po 32 rokoch vedie Premier League. Je to strašidelné, vraví tréner