Som pripravený na bolesť, vraví odhodlaný Edson Barboza

Adrián Mečiar|28. mar 2019 o 01:00

Edson Barboza sa už nevie dočkať zaručene skvelého súboja s Justinom Gaethjem.

30. marec je dátum, ktorý musí mať každý fanúšik MMA poznačený v kalendári červenými písmenami. Duel Edsona Barbozu a Justina Gathjeho je udalosťou, ktorú si nemôže dovoliť vynechať naozaj nikto.

Zápasy Justina Gathjeho divákov pravidelne dvíhajú zo sedačiek. Viacero zaujímavých prestreliek má za sebou aj Brazílčan Barboza, no ten sa preslávil najmä svojimi legendárnymi knokautmi.

Nezabudnuteľný spinning heel kick v podaní Barbozu:

Barboza je často označovaný za muža s najlepšou kopacou technikou naprieč celým UFC. Mimochodom, Barboza to o sebe sám tvrdí tiež. „Mám najlepšie kopy v hre," povedal Barboza v rozhovore pre MMAFighting.com.

Brazílsky zápasník si je vedomý svojich kvalít. Veď sa opiera o skúsenosti z dlhoročnej kariéry, ktorú ešte pred prechodom k MMA odštartoval v postojárskych disciplínach. Barbozu aj preto trochu pobavili slová jeho nasledujúceho súpera. Gaethje v jednom rozhovore prehlásil, že by Barbozu rád ukončil low kickmi.

„Pochádzam z prostredia Muay Thai. Všetci ma chceli ukončiť na low kicky, ale nikomu sa to nepodarilo. On doteraz nikoho neukončil na low kicky. Ja mám také výhry v UFC hneď dve. Keď sa pozriete na naše štýly, na prvý pohľad vidíte, že sme odlišní. Aj jeho kopy sú výborné, celkovo je to skvelý bojovník, avšak ja nemám len low kicky. Mám aj body kicky, high kicky, viem vás ohroziť aj inak."

Barboza s veľkým rešpektom uznáva súperove kvality. Gaethjeho náprotivkovia si musia byť vedomí toho, že ich s veľkou pravdepodobnosťou čaká azda najťažší zápas ich kariéry. Siahnutie si dna svojich síl je takmer garantované. Barboza sa však na duel s Gaethjem teší, a to práve kvôli tomu.

„Je to vynikajúci bojovník. Ľudia ho majú radi a ja vlastne tiež. Veľmi rád sledujem jeho zápasy. Obaja si to užijeme. Má veľké srdce. Je to ozajstný bojovník, stále ide dopredu, za každých okolností. To vo mne vyvoláva nadšenie, pretože viem, že to bude veľká vojna."

„Som pripravený na bolesť. Bude to veľká vojna. A ja ju vyhrám."

Foto: Getty Images

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Som pripravený na bolesť, vraví odhodlaný Edson Barboza