So Šebom nik nehovoril o odchode z Glasgowa

SITA|16. máj 2007 o 18:04

GLASGOW 16. mája (SITA) - Slovenský futbalový útočník Filip Šebo si uvedomuje, že od augustového príchodu do škótskeho tímu Rangers FC nesplnil očakávania fanúšikov i vedenia klubu, ale nepripúšťa ...

GLASGOW 16. mája (SITA) - Slovenský futbalový útočník Filip Šebo si uvedomuje, že od augustového príchodu do škótskeho tímu Rangers FC nesplnil očakávania fanúšikov i vedenia klubu, ale nepripúšťa si úvahy o prestupe inam. "Mám platnú zmluvu a nik mi nehovoril niečo o odchode či čomsi podobnom," citoval vyjadrenie 23-ročného bývalého hráča Austrie Viedeň pre televíznu stanicu "protestantov" internetový portál britského denníka Sporting Life.

Ako je známe, reprezentant SR si po nedávnom zranení stehenného svalu na ľavej nohe privodil pri tréningu rovnakú indispozíciu na pravej nohe a minimálne najbližšie dva-tri týždne nebude k dispozícii nielen koučovi z Ibrox Parku Walterovi Smithovi, ale ani trénerovi A-tímu SR Jánovi Kocianovi v súvislosti s koncipovaním kádra na zápas proti Nemecku v D-skupine kvalifikácie o postup na ME 2008 (hrá sa 6. júna v Hamburgu). Na klubovej úrovni sa sezóna 2006/2007 pre niekdajšieho hráča 1. FC Kolín nad Rýnom, Interu Bratislava a Artmedie Bratislava predčasne skončila. Zatiaľ je otázne, či s držiteľmi striebra v končiacej sa edícii Scottish Premier League odletí Šebo 22. mája za Atlantik na priateľský duel s Los Angeles Galaxy.

V základnej zostave "jazdcov" sa objavil sedemkrát, ako striedajúci futbalista prišiel na ihrisko v 26 prípadoch a celkovo strelil 2 góly - ten druhý už 1. októbra 2006 do siete Aberdeenu. Z rakúskej metropoly prišiel ešte počas éry francúzskeho kormidelníka Paula Le Guena za 1,8 milióna libier. "Stále platí, že v drese Rangers chcem niečo dokázať. To znamená dávať viac gólov a získať titul," povedal F. Šebo a dodal: "Občas je to pre mňa ťažké, pretože veci sa zjavne nevyvíjajú tak, ako som si predstavoval. Očakával som sám od seba oveľa viac gólov, takže som v tomto smere naozaj sklamaný. Dúfam, že tie góly napokon prídu, keď na sebe neprestanem tvrdo pracovať."

Šebo netají, že je príjemne prekvapený neutíchajúcou podporou od fanúšikov: "Viem, že priaznivci Rangers sú stále za mnou. Som si vedomý toho, že im to musím vrátiť. Sú neuveriteľní a skóre je momentálne také, že oni jeden gól, ja nula. Som teda o gól pozadu a už by som mal skórovať. Som dosť prekvapený trpezlivosťou, ktorú cítim. Akoby tým priaznivci oceňovali moju snahu a túžbu po dobrom počínaní si. To sú tie najdôležitejšie veci vo futbale: nikdy sa nevzdať a bez ustania sa usilovať o napredovanie."


Nachádzate sa tu:
Domov