Smoliar Hargreaves nastúpil po dvoch rokoch a odohral len 5 minút

Owen Hargreaves (v popredí) musel byť vystriedaný už po piatich minútach zápasu.
Owen Hargreaves (v popredí) musel byť vystriedaný už po piatich minútach zápasu. (Autor: TASR)
SITA|6. nov 2010 o 16:55

Owen Hargreaves z anglického Manchestru United nastúpil v základnej zostave po dvoch rokoch, ale už po piatich minútach sa zranil.

LONDÝN. Navrátilec v zostave anglického futbalového klubu Manchester United Owen Hargreaves sa opäť zranil.

Kanadský rodák nastúpil po dvoch rokoch v základe, no po piatich minútach sobotňajšieho zápasu 11. kola proti Wolverhamptonu Wanderers ho musel tréner Alex Ferguson nútene vystriedať údajne pre svalové zranenie. Dvadsaťdeväťročného stredopoliara nahradil Portugalčan Bébé.

Ako je známe, Hargreaves dlhodobo pauzoval pre chronické problémy s kolenami a naposledy štartoval v základe United v septembri 2008 v stretnutí proti FC Chelsea a odvtedy sa objavil na ihrisku len raz ako striedajúci hráč v máji proti Sunderlandu.

Počas letnej prípravy na sezónu 2010/2011 mal bývalý hráč Bayernu Mníchov veľké bolesti a musel opäť navštíviť špecialistu Richarda Steadmana v Colorade.

Tréner United Alex Ferguson sa musel v zápase zaobísť bez Dimitara Berbatova, Michaela Carricka, Naniho i Wayna Rooneyho.

"Zaradiť Owena Hargreavsa do zostavy bol riskantný ťah. Mysleli sme, že tým dáme tímu kompaktného stredopoliara so skúsenosťami. Bohužiaľ však vydržal iba 5 minút. Je to katastrofa," uviedol po stretnutí Sir Alex.

Podľa obrancu Manchestru Johna O'Shea ďalšie zranenie Hargreavesa pokazilo radosť tímu z víťazstva. "Je nám to veľmi ľúto. Vieme ako veľmi sa tešil na návrat na ihrisko, na ktorý sa veľmi tvrdo pripravoval," uviedol pre klubovú televíziu írsky reprezentant.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Smoliar Hargreaves nastúpil po dvoch rokoch a odohral len 5 minút