Sľubný Ronaldov návrat

SITA|5. mar 2009 o 10:39

Po viac ako roku sa na trávniku v súťažnom zápase opäť objavil brazílsky rekordér v počte gólov strelených na majstrovstvách sveta a trojnásobný hráč roka podľa FIFA Ronaldo.

ITUMBIARA.

Návrat po vážnom zranení z februára minulého roka ešte z čias pôsobenia v AC Miláno absolvoval v stredajšom odvetnom stretnutí 1. kola Brazílskeho pohára v Itumbiare, kde vybehol na plochu v 68. min ako striedajúci hráč v drese hosťujúcich Corinthians. Tridsaťdvaročný útočník sa prvý raz dotkol lopty po približne minúte na trávniku a v 74. min mu chýbali centimetre, aby zachytil dobrú prihrávku do šestnástky. O minútu neskôr sa snažil prebiť cez dvoch obrancov a žiadal si faul, ale rozhodca označil jeho pád za

Dvojnásobný majster sveta prilákal na Štadión Juscelina Kubitscheka 30 000 divákov, ktorí ho privítali búrlivým potleskom, hoci v tom čase už domáci tím prehrával s favoritom 0:2. Menej spokojní boli novinári, ktorým Ronaldo odmietol poskytnúť rozhovor. "Bol to vydarený debut. Pohyboval sa dobre a pokúšal sa aj o niekoľko pre neho typických ťahov. Spravil dôležitý prvý krok, s pribúdajúcim časom to bude už iba ľahšie," zastúpil svojho zverenca v hodnotení tréner Corinthians Mano Menezes. Jeho družstvo napokon vyhralo 2:0 a keďže v domácom dueli zdolalo svojho súpera 1:0, postúpilo do 2. kola.

Nachádzate sa tu:
Domov