Futbalový sviatok po ročnom čakaní. Obec zo štvrtej ligy sa teší na ligistu

Hráči TJD Príbelce po vlaňajšom víťazstve nad FC Nitra.
Hráči TJD Príbelce po vlaňajšom víťazstve nad FC Nitra.
Titanilla Bőd|26. okt 2021 o 18:04

Namiesto Slovana Bratislava privítajú Trenčín.

PRÍBELCE. Čakali dlho, viac ako rok. Futbalisti TJD Príbelce mali hrať vlani v štvrtom kole Slovnaft Cupu so Slovanom Bratislava, pandémia však napokon všetko zrušila.

Zápas bol najprv odložený a po niekoľkých mesiacoch definitívne zrušený – keďže sa v nižších súťažiach nehralo pre pandemické opatrenia, Slovnaft Cup pokračoval iba pre tímy prvej a druhej ligy.

Príbelce boli spolu s ostatnými vyradenými družstvami nasadené v ďalšom ročníku pohára do toho istého kola, kam sa prebojovali predchádzajúci rok.

Prebehol však nový žreb. Ten prisúdil Príbelčanom iného ligistu: AS Trenčín. Privítajú ho v stredu 27. októbra o 14.30.

Priateľské vzťahy

„Určite by bolo krásne zmerať si sily s najpopulárnejším klubom na Slovensku, no Trenčín má tiež svoju bohatú históriu a kvalitu. V bývalých, ale aj súčasných funkcionároch AS máme niekoľko veľmi dobrých priateľov, s ktorými sme v kontakte od vylosovania. Tešíme sa, že k nám tento klub zavíta, lebo pred pár rokmi sme o súťažnom zápase medzi Príbelcami a Trenčínom hovorili iba žartovne,“ zdôraznil v mene vedenia klubu Filip Celleng.

Pandemická situácia značne ovplyvní počet divákov. Kapacita štadióna je 1600 miest, na zápase sa môže zúčastniť 25%.

„Aj tak to vychádza na zaujímavú návštevu. Budeme vďační za každého diváka, lebo zápas hráme na vidieku v pracovný deň a so začiatkom, kedy je väčšina ľudí napriek súčasnej situácii ešte v plnom pracovnom či podnikateľskom nasadení,“ dodal Celleng.

Zápas prebehne v režime OTP, organizátori žiadajú fanúšikov, aby mali nasadené rúška.

Pre majiteľov vstupeniek bude pripravená aj tombola s vecnými cenami.

Tešia sa na Jendriška

„Tešíme sa na zápas, chceme si to užiť. Minulý rok sme však boli lepšie pripravení z futbalovej stránky. Hráči boli v lepšom fyzickom a zdravotnom stave, tentoraz sa nám od začiatku kopili zranenia,“ uviedol tréner Príbelčanov Miroslav Gluch.

On osobne si najviac prial ako súpera Spartak Trnava, ale nie je nespokojný ani s Trenčínom.

Ako veľký fanúšik slovenského športu sleduje trenčiansky futbal aj hokej, s mestom ho spájajú aj rodinné väzby, žije tam jeho krstný otec. Jeho syna zase baví aj hokej a už bol dvakrát na kempe Mariána Gáboríka.

„V Trenčíne sú zaujímavé mená, príde Erik Jendrišek, ktorý rozhodol zápas proti Česku v Prahe. Ľudia sa majú na čo tešiť,“ skonštatoval Gluch.

Vrátili sa kľúčoví hráči

Štvrtoligové Príbelce sa na stretnutie so silným súperom naladili víťazstvom 6:1 s Málincom. „Vrátili sa do zostavy kľúčoví hráči Marek Melicher a Mário Kurák, čo je veľmi dôležité. V týchto súťažiach určujú systém hry práve títo kľúčoví hráči, ktorí majú skúsenosti. Ak vypadnú, je to cítiť, a to nás trápilo celú jeseň,“ prezradil tréner Príbeliec. Dodal, že mužstvo má ďalších dlhodobo zranených zo základnej zostavy.

Favoritom stretnutia je Trenčín a to si uvedomuje aj Miroslav Gluch. „Sme realisti, ale futbal je pekný preto, lebo sa v ňom môže stať všetko,“ dodal.

Ukázať aj odvahu

Príbelce pred rokom v 3. kole Slovnaft Cupu vyradili Nitru po víťazstve 2:1. K postupu boli blízko aj pred dvoma rokmi, keď podľahli Komárnu až v závere. Chcú potrápiť aj Trenčín.

„Nechcem, aby sme iba bránili, hoci bude dôležité nedostať rýchly gól. Ak ukážeme trocha odvahy, budem spokojný,“ vyhlásil tréner Gluch.


Keďže Príbelce sú nasadené, bude to ich prvý pohárový zápas v tomto ročníku.

Trenčín ako ostatní ligisti sa zapojil do Slovnaft Cupu v druhom kole, kde vyradil Veľký Meder po víťazstve 3:0. Následne v treťom kole zdolal aj FK Rača 3:0.

Odmena pre všetkých

V Príbelciach dúfajú, že zaujímavá konfrontácia bude motiváciou aj pre mladé nádeje klubu.

„V tomto roku sme popri dvoch mládežníckych mužstvách v spolupráci s vedením TJ Inter Bátorová prvýkrát prihlásili do súťaže aj mužstvo juniorov, ktoré pôsobí v VI. lige regiónu Veľký Krtíš. Chceme udržať mladé nádeje čo najdlhšie pri futbale a tak robíme všetko pre to, aby mali vytvorené vhodné podmienky aj v regióne, kde nie sú možnosti porovnateľné s vyspelejšími a ekonomicky silnejšími časťami Slovenska. O to viac je to odmena pre všetkých tých, ktorí sa stretnutia zúčastnia, vidieť ligový klub na vlastné oči,“ vyzdvihol Filip Celleng.

Starosta: Oslava futbalu

Na zápas sa teší aj starosta obce Tibor Čierny. V mládežníckom veku sám hrával futbal, neskôr už dostala prednosť škola, ale stále je veľkým fanúšikom. 

Samospráva obce s 560 obyvateľmi podporuje futbal podľa svojich možností a je jedným z hlavných sponzorov klubu. Obec sa poctivo pripravuje aj na zabezpečenie pohárového stretnutia.

Sme radi, že sa družstvo prebojovalo až do štvrtého kola Slovnaft Cupu. Je to oslava futbalu. Je nám cťou privítať AS Trenčín. Žiaľ, kapacita štadióna je obmedzená pandemickými opatreniami, ale tešíme sa na každý hlas, ktorý bude povzbudzovať TJD Príbelce, uviedol starosta Tibor Čierny. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbalový sviatok po ročnom čakaní. Obec zo štvrtej ligy sa teší na ligistu