Tešili sa na fortunaligistu, vylúčili ich. AS Trenčín spravil pekné gesto

Hráči AS Trenčín.
Hráči AS Trenčín. (Autor: facebook/AS Trenčín)
Ivan Mriška, Daniel Dedina|11. mar 2021 o 22:30

Do Spišského Podhradia vycestuje v náhradnom termíne.

SPIŠSKÉ PODHRADIE. Keď sa v Spišskom Podhradí dozvedeli, že ich súperom v pohári bude fortunaligový AS Trenčín, spôsobilo to veľký ošiaľ.

Na sociálnej sieti sa objavila informácia, že lúky pod Spišským hradom sa premenia na tribúny. V cene lístka do VIP sektoru mal byť aj guláš.

Hrať teraz by bolo neľudské

Všetko však zmenil nepriaznivý vývoj pandémie koronavírusu. Slovenský futbalový zväz tímy od druhej ligy nižšie vyradil a hrať budú už len profesionáli.

„Rozhodnutie rešpektujeme, lebo ísť hrať po dvoch týždňoch prípravy proti Trenčínu by bolo neľudské. Zároveň ale verím, že aj budúci rok budeme mať v štvrtom kole súpera rovnakého rangu. Inak by to bola nespravodlivosť,“ netají dlhoročný tréner a funkcionár klubu Jozef Komara.

„Také mužstvo tu príde raz za tridsať rokov. Podarilo sa nám už vyradiť Podbrezovú i Trebišov, ale Trenčín by bol pre nás výnimočný,“ priznal.

Vtipná reakcia klubu zo Spišského Podhradia na žreb futbalového Slovnaft Cupu.
Vtipná reakcia klubu zo Spišského Podhradia na žreb futbalového Slovnaft Cupu. (Autor: MŠK Spišské Podhradie)

Nechcú zostať dlžníkom

Krátko po zverejnení nášho článku prišiel AS Trenčín s pekným odkazom pre nováčika tretej ligy Východ. Na Spiš pricestuje fortunaligista v náhradnom termíne.

„Veríme, že situácia ohľadom pandémie bude počas budúceho súťažného ročníka celkom iná. Bude priať športu a návratu nielen na ihriská, ale aj na tribúny.

Radi by sme na súpera zo Spiša narazili v rovnakej fáze súťaže. Ak by nás žreb nedal dohromady, nechceme zostať dlžníkom. Na Spiš posielame naše slovo, že v priebehu tohto alebo nasledujúceho roka nájdeme termín vzájomného zápasu či už pod Spišským alebo Trenčianskym hradom,“ uvádza oficiálna stránka AS Trenčín.

Poďakovanie zo Spiša

Šéfa klubu zo Spišského Podhradia táto správa milo prekvapila.

„Je to pre nás super pozitívna správa. Krásne gesto, ďakujeme. Určite sa s funkcionármi Trenčína spojíme a dohodneme termín. Ich iniciatívu si vážime,“ spokojne povedal Komara.

Rozhodnutie zodpovedných orgánov o zúžení aktuálneho ročníka Slovnaft Cupu na tímy prvej a druhej ligy v Trenčíne rešpektujú.

„Cítime však s mužstvami, pre ktorých zápasy proti prvoligovým tímom sú často vrcholom za veľmi dlhé obdobie. Profesionálny futbal nemôže žiť bez amatérskeho a naopak,“ dodáva web AS.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tešili sa na fortunaligistu, vylúčili ich. AS Trenčín spravil pekné gesto