Slovinsko
Slovinsko
EURO 2024
16.06.2024, Skupina C
1 - 1
0:1
Dánsko
Dánsko

EURO 2024: Dánsko nevstúpilo do turnaja víťazne, so Slovinskom si podelilo body

Slovinsko - Dánsko: ONLINE prenos zo zápasu na EURO 2024 (ME vo futbale) v Nemecku.
Fotogaléria (14)
Slovinsko - Dánsko: ONLINE prenos zo zápasu na EURO 2024 (ME vo futbale) v Nemecku. (Autor: Sportnet)
Sportnet|16. jún 2024 o 15:00 (aktualizované 16. jún 2024 o 20:05)

Sledovali ste s nami ONLINE prenos z ME vo futbale (EURO 2024): Slovinsko - Dánsko.

STUTTGART. Slovinsko a Dánsko dnes o 18.00 h hralo svoj prvý zápas na EURO 2024 (ME vo futbale).

Zápas skupiny C hostila MHPArena v Stuttgarte, na ktorom hrá svoje domáce zápasy VfB Stuttgart.

Futbal ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

Fotogaléria zo zápasu Slovinsko - Dánsko na EURO 2024 (skupina C)

ONLINE PRENOS: Slovinsko - Dánsko na EURO 2024 (LIVE)

Majstrovstvá Európy Skupina C 2023/2024
16.06.2024 o 18:00
Slovinsko
1:1
(0:1, 1:0)
90+4 minúta
Ukončený
Dánsko
Prehľad
Góly: 77. Janža – 17. Eriksen. ŽK: 53. Stojanović (SLV), 85. Celar (SLV) – 49. Hjulmand (DEN). Rozhodca: Schärer – De Almeida, Zogaj..
Prenos
Dánsko nedoviedlo duel do trojbodového konca. Slovincom zabezpečil bod Erik Janža. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
90+4
Koniec zápasu.
90+4
changeStriedanie v tíme Slovinsko:
z ihriska odchádza Andraž Šporar, prichádza David Brekalo,
z ihriska odchádza Benjamin Šeško, prichádza Jasmin Kurtić.
90
Druhý polčas sa bude nadstavovať o 4 minúty.
90
changeStriedanie v tíme Dánsko:
z ihriska odchádza Morten Hjulmand, prichádza Thomas Delaney.
88
V pokutovom území naskakovali súbežne za loptou Verbič aj Nörgaard. Dánsky stredopoliar trafil lakťom súpera do hlavy. Rozhodca Schärer to nevidel ako dôvod na udelenie karty.
87
Joakim Maehle si pripísal nedovolený zákrok, ktorým dostal na trávnik Šporara. Slovinsko získalo štandardnú situáciu.
86
Morten Hjulmand sa rozhodol strieľať bez prípravy. Oblak mal dostatočný výhľad na tento pokus, ktorý schmatol do náručia.
85
yellowCardŽltá karta pre tím Slovinsko (Žan Celar).
84
changeStriedanie v tíme Dánsko:
z ihriska odchádza Pierre-Emile Höjbjerg, prichádza Christian Nörgaard.
83
changeStriedanie v tíme Dánsko:
z ihriska odchádza Rasmus Höjlund, prichádza Yussuf Poulsen,
z ihriska odchádza Jonas Wind, prichádza Kasper Dolberg.
82
Kasper Schmeichel nikomu nepustil loptu a stiahol si ju k sebe.
82
importantVýpad Slovincov! Neskutočný šprint nahodil Andraž Šporar! Napokon už bol z dobrej palebnej pozície! Schmeichel vyrazil do bočnej siete!
81
Christian Eriksen našiel na zadnej žrdi Jannika Vestergaarda. Jeho hlavičku získal do rukavíc pozorný Oblak.
79
Šporar pracoval v blízkosti dánskeho brankára Schmeichela. Druhý strelecký pokus sa mu nevydaril. Lopta mimo hracej plochy.
78
changeStriedanie v tíme Dánsko:
z ihriska odchádza Andreas Christensen, prichádza Joakim Maehle.
77
77
goalSlovinsko dalo gól! Schmeichel už stráca čisté konto. Dánski diváci totálne šokovaní. Krásna strela vyšla ERIKOVI JANŽOVI spoza šestnástky. Let lopty zmenil odraz od zadku brániaceho Hjulmanda.
76
importantKasper Schmeichel nekapituloval! Spoza pokutového územia vypálil Šeško priamo do ľavej žrde!
76
changeStriedanie v tíme Slovinsko:
z ihriska odchádza Jan Mlakar, prichádza Jon Gorenc Stankovič,
z ihriska odchádza Timi Max Elšnik, prichádza Žan Celar.
75
importantNakoniec Janža zahrával štandardnú situáciu! V šestnástke zakončil Andraž Šporar, ale mimo!
74
Benjamin Šeško neustál kontakt Andersena. Priamy kop Slovincov. Pred loptou postáva Erik Janža, ku ktorému prichádza Gnezda Čerin.
71
Jonas Wind naskočil najvyššie na center od rohovej zástavky, avšak skôr ho lopta trafila do hlavy, než by sa ju pokúšal usmerniť za chrbát Oblaka.
70
Slovinský nakop nebol vôbec márny, no Šporar bol ako vo zveráku dánskych futbalistov, takže bol by zázrak, keby sa z tohto pokúsil presadiť.
68
Eriksen sa ocitol v pokutovom území, ale nemal k dispozícii čistú šancu. Život mu komplikoval záložník Elšnik, ktorý vytlačil zakončujúceho Dána.
67
changeStriedanie v tíme Slovinsko:
z ihriska odchádza Petar Stojanović, prichádza Benjamin Verbič.
66
importantAdam Gnezda Čerin tesne pred dánskou bránkou hlavičkoval Šporarov center z ľavého rohu! Toto bola skvelá šanca na vyrovnanie!
65
65
importantJan Oblak pánom okamihu! Odolal útočnej dvojici Dánov Wind – Höjlund, ktorej neumožnil streliť druhý gól!
64
Vanja Drkusić zdrapil zozadu za Höjlunda. Pochopiteľne mu tento zákrok v strede poľa neprešiel cez hlavného rozhodcu Schärera.
62
Kristiansenov center bol vyslaný z ľavej strany, no rozhodne nemôže byť spokojný. Pravú stranu nemal pod kontrolou ani jeden z Dánov.
60
Dve tretiny riadnej hracej doby prešli. Slovinsko ešte neskórovalo. Dánsko aj po zmene strán aktívnejšie.
57
Christian Eriksen v tejto chvíli zahrával rohový kop. Hľadal spoluhráčov pri päťke. Slovinci na dvakrát dostali loptu do bezpečia.
55
importantDánsko pohrozilo zo štandardnej situácie! Eriksenov center chcel pretaviť na gól Christensen, ale hlavička prišla od Bijola, ktorý našťastie nestrelil vlastenca!
53
yellowCardŽltá karta pre tím Slovinsko (Petar Stojanović).
52
importantDruhý dlhý aut slovinského celku! V tomto prípade lopta mierila na pravú žrď! Bijolovi chýbali milimetre k úspešnému zakončeniu!
51
Výborné dlhočizné autové vhadzovanie Slovincov. Šporar sa dostal pred Vestergaarda, ale lopta prepadla cez oboch hráčov.
49
yellowCardŽltá karta pre tím Dánsko (Morten Hjulmand).
48
Rasmus Höjlund sa snažil nabrať rýchlosť a odtrhnúť sa od slovinskej defenzívy. Do lopty mu zľava skočil úspešný Drkusić.
46
Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne o 19:02.
Dánsky tím potvrdzuje predzápasové predpoklady. Christian Eriksen úspešne pálil v 17. minúte a mal ešte ďalšie šance na vylepšenie skóre. Slovinsko momentálne smerom do útoku je nesmelšie.
45+1
Prvý polčas sa skončil.
45
Prvý polčas sa bude nadstavovať o 1 minútu.
44
Slovinci neprešli Dánom cez rozum pri priamom kope. Severania to majú vzadu výborne usporiadané a vyznačujú sa kvalitnou pozičnou hrou.
43
43
Eriksen v tejto chvíli nemá na nohách gólové kopačky. Potvrdil to po výzve od Winda, ktorý mu ponúkol prihrávku v šestnástke. Zakončenie letelo do neznáma.
42
Eriksen si vylepšil pozíciu, ale nešlo o najlepšiu prípravu na ďalekonosnú strelu. Súper ho stihol dostúpiť a zablokovať pokus.
40
Christian Eriksen išiel do strely bez väčšieho rozmýšľania. Kľúčový zákrok v pokutovom území vykonal obetavý Janža.
38
Andražovi Šporarovi nesadla lopta po hlavičke Stojanovića ideálne na kopačku, ale aj tak by z toho nič nebolo, pretože znovu bolo odpískané postavenie mimo hry.
37
Žan Karničnik sprava takmer našiel v šestnástke Šporara. Loptu mu tesne poskočila pred nohou, no nasleduje rohový kop.
34
Jonas Wind s presným centrom do pokutového územia. Neďaleko bieleho bodu sa ukázal vo vzduchu Kristiansen, ale z tejto pozície sa mýlil.
31
Dáni postupne sťahovali slučku. Žiadala sa iba kvalitná strela na svätyňu Oblaka. To sa neudialo, prišla chybička a Slovinci sú v držaní lopty.
30
V tejto chvíli nasleduje autové vhadzovanie Slovinska. Pol hodina zápasu ubehla. Dáni v najtesnejšom vedení 1:0.
28
28
importantObrovské šťastie pre Oblaka! Polovičný center Eriksena sa poodrážal medzi Šeškom i Mlakarom! Lopta presvišťala tesne vedľa pravej žrde!
27
Plné ruky práce mal vo vlastnom pokutovom území Jaka Bijol. Nakoniec veľmi pomohol svojmu celku. Vyrazil center na rohový kop.
26
Slovincom nevychádza náznak kontry. Šeško myslel na Šporara na ľavej strane, ale ten nemal žiadnu šancu získať túto prudkú loptu.
25
importantKarničnik výborne vysunul Šporara! Slovinský kanonier bol však v milimetrovom ofsajde a navyše pálil veľmi nepresne!
21
Slovinsko zahrávalo dva rohové kopy. Adam Gnezda Čerin v obidvoch prípadoch centroval od zástavky. Severania majú však spoľahlivú obranu.
20
Wind gestikuloval na spoluhráčov, keď očakával kvalitnejšiu loptu do šestnástky. Drkusić ju hlavou odprevadil na Oblaka.
17
17
goalDánsko dalo gól! Šeško len nepríjemne pohrozil, no slovinský gólman Jan Oblak vyťahuje zo siete prvú loptu. Wind skvelou pätičkou po autovom vhadzovaní naservíroval loptu na CHRISTIANA ERIKSENA, ktorý si to spracoval na prsiach a vystrelil k pravej žrdi.
16
16
importantBenjamin Šeško vypustil z pravej nohy parádnu bombu na pravú žrď! Kasper Schmeichel sa natiahol, aký bol dlhý, no nezasahoval!
16
Bijol od chrbta prekvapil Jonasa Winda. Tento osobný súboj, ktorý vyvrcholil faulom Slovinca, sa odohral v strede hracej plochy. Žltá karta nebola udelená.
15
Brankár Oblak získal loptu do náručia. Položil si ju na päťku a výkopom poslal dopredu na svojich útočníkov. Po štvrťhodine duelu vládne bezgólový stav.
14
Victor Kristiansen nedokázal prejsť s loptou na os ihriska. Následne ho pokrývali súperi, no ešte zvládol odovzdať prihrávku, avšak bez nebezpečného finálneho zakončenia na bránu.
12
Bijol poslal loptu brankárovi Oblakovi. Momentálne sa hrá v jeho blízkosti.
11
Prvá štandardná situácia zápasu patrila Dánom. Eriksen centroval približne z tridsiatich metrov. V šestnástke skúšal šťastie hlavou Christensen, no poslal to nad bránku.
10
Už sa hrá odvíja v strede poľa. Na lopte sú dánski futbalisti, ktorí s ňou častejšie pracujú. Predsa len sú mierny favorit súboja.
9
Erik Janža bol teraz mimoriadne platný v obrane. Išiel na zem a pätami vyrazil koncovku Winda. Dánsko smeruje k rohovému kopu.
8
Veľmi vysoká lopta z kopačky Janžu. Pred brankárom Schmeichelom nebol ani jeden spoluhráč, ktorým sa ospravedlnil na diaľku zdvihnutím ruky.
7
importantJannik Vestergaard krásnym centrom našiel v pokutovom území Winda! Ten mal veľké problémy zakončiť, keďže čelil dvojici súperových obrancov, no napokon to bol ofsajd!
6
Tentoraz sa vydali Slovinci smerom do ofenzívy. Pri lopte bol bývalý útočník Slovana Andraž Šporar. Dostal loptu do šestnástky, no nasledovalo okamžité odvrátenie defenzívou.
5
Christian Eriksen nakopával do šestnástky súpera. Jeden z jeho spoluhráčov bol otočený chrbtom. Lepšie na tom bol Bijol, ktorý zabral hlavou.
3
Morten Hjulmand skúšal prestrčiť loptu cez medzierku, ktorá vznikla medzi dvomi slovinskými hráčmi. Neslávil úspech.
2
Prvá pomerne nebezpečná lopta Dánov do pokutového územia. Slovinci úradovali vo vnútri a odvrátili preč.
1
Dáni sa presťahovali na slovinskú polovicu. Kristiansen naznačil center, ale kombinoval so spoluhráčmi pri sebe.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Slovinsko: Oblak (C) – Karničnik, Drkusić, Bijol, Janža – Stojanović, Gnezda Čerin, Elšnik, Mlakar – Šporar, Šeško.

Náhradníci: Belec, Vekič – Balkovec, Blažič, Stankovič, Brekalo, Horvat, Iličić, Kurtić, Lovrić, Verbič, Zeljković, Celar, Vipotnik, Žugelj.

Tréner: Matjaž Kek.

Dánsko: Schmeichel (C) – Christensen, Andersen, Vestergaard – Bah, Hjulmand, Höjbjerg, Kristiansen – Eriksen – Wind, Höjlund.

Náhradníci: Hermansen, Rönnow – Kjaer, Kristensen, Maehle, Delaney, Jensen, Nörgaard, Bruun Larsen, Damsgaard, Dolberg, Dreyer, Olsen,
Poulsen.

Tréner: Kasper Hjulmand.

Rozhodca: Schärer – De Almeida, Zogaj.
Vážení futbaloví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu C skupiny na EURO 2024 v Nemecku medzi Slovinskom a Dánskom.

Slovinsko


Príprava Slovincov na turnaj bola skromná. Nastúpili len proti Arménom a Bulharom. S prvým súperom vyhrali 2:1, s druhým uhrali nerozhodný výsledok 1:1. Slovinci pred tromi rokmi nehrali EURO.

Dánsko

Severania rovnako mali v príprave iba dvoch súperov. V oboch prípadoch hrali derby so Švédmi, respektíve Nórmi. Zaznamenali stopercentnú bilanciu po výsledkoch 2:1 a 3:1. Dáni sa v roku 2021 dostalo ďaleko. Zo skupiny postúpili z druhej priečky, v osemfinále deklasovali Wales 4:0, vo štvrťfinále zvládli Čechov 2:1, no v semifinále nepremohli hráčov z kolísky futbalu. Angličania zvíťazili 2:1.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Tabuľka skupiny C

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»EURO 2024: Dánsko nevstúpilo do turnaja víťazne, so Slovinskom si podelilo body