Slovenským tenistom olympijský žreb neprial

Tomáš Prokop|26. júl 2012 o 14:14

Andy Roddick, Na Li a Cvetana Pironková sú súperi slovenských tenistov v prvom kole olympijského turnaja.

Agentúrnu správu sme o 15:11 nahradili autorským článkom.

LONDÝN. Semifinalistka Wimbledonu, víťazka Roland Garros, bývalá svetová jednotka vo dvojhre či štvorhre alebo obávaný bombardér. To sú súperi slovenských tenistov v prvom kole olympijského turnaja.

Martin Kližan si zahrá proti tenistovi, ktorý má na tráve dostatok skúseností. Čaká ho totiž trojnásobný finalista z All England Clubu Andy Roddick. Lukáša Lacka zas Nemec Philipp Petzschner.

Lacko mal pôvodne hrať s vysokým Chorvátom s tvrdým servisom Ivom Karlovičom, ale ten sa z turnaja pre zdravotné problémy odhlásil.

Mečíř: Ťažký žreb

„Chlapci to budú mať ťažké. Ich súperi sú na tráve veľmi skúsení a v minulosti to viackrát potvrdili. Lukáš sa musí proti Karlovičovi pripraviť najmä na podanie. Jeho šance budú záležať od returnu. Čím viac sa dostane do hry, tým väčšiu šancu má. Martin to má ešte ťažšie proti Roddickovi. Aj jeho rozhodnutie o tom, že príde do Londýna až v piatok bez výraznejšieho tréningu potvrdzuje, že na tráve si ešte veľmi neverí. Na druhej strane sa však nezvykne zľaknúť veľkých mien, čo by mohla byť jeho výhoda,“ hodnotil súperov Slovákov tréner slovenského tenisového tímu Miloslav Mečíř ešte v čase, kedy bol Lackovým súperom Karlovič.

Menšie šance pripisuje našim reprezentantom aj vo štvorhre, kde dostali na úvod skúsenú srbskú dvojicu Janko Tipsarevič, Nenad Zimonjič.

„Aspoň sa majú chlapci od koho priučiť novým ťahom. Zimonjič je jeden z najlepších deblistov súčasnosti. V debli veľa šanci nemáme.“

Začínajú v piatok

Ľahkú súperku nedostala ani Dominika Cibulková, ktorej príliš nepomohlo, že sa zmestila medzi nasadené tenistky. V prvom kole ju čaká Cvetana Pironková. Bulharská tenistka je špecialistka na trávu. Vlani sa dostala v Londýne do štvrťfinále a pred dvoma rokmi dokonca do semifinále.

Podobne ťažký žreb dostala Daniela Hantuchová, ktorá vyzve Číňanku Na Li.

„Uvidíme ako sa s tým dievčatá popasujú. Dominika si myslím, že môže zúročiť výborné výsledky z víťazného turnaja v Carslbade aj na tráve. Pironková síce hrá na tráve najlepšie, ale Dominika ju môže zatlačiť útočnou hrou. Daniela dostala v podobe Na Li veľmi ťažkú súperku, ale zas Číňanka nehrá na tráve až tak dobre ako na antuke, čo by mohla byť Danielina výhoda. Verím, že po zlých výsledkoch po zranení sa teraz chytí,“ dodal Mečíř.

Dlhoročný kouč slovenskej daviscupovej reprezentácie vidí šance päťdesiat na päťdesiat v ženskej štvorhre, kde sa stretnú Cibulková s Hantuchovou s poľskou sesterskou dvojicou Agnieszka a Urszula Radwanská.

Olympijský turnaj začína v piatok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Slovenským tenistom olympijský žreb neprial