Slovenský Izraelčan Kuzmin nepostúpil z kvalifikácie exotov

TASR|18. feb 2009 o 15:22

Majstrovstvá sveta v severských lyžiarskych disciplínach v českom Liberci v stredu odštartovali novinkou.

Liberec. Majstrovstvá sveta v severských lyžiarskych disciplínach v českom Liberci v stredu odštartovali novinkou - kvalifikáciou na preteky klasickou technikou žien na 10 km a mužov na 15 km. Z oboch súťaží sa do hlavného behu prebojovalo z takmer výlučne exotickej spoločnosti po desať najrýchlejších bežcov.

Slovensko malo v prvý deň šampionátu v nečase, ktorý vládol bežeckému areálu vo Vešci, iba nepriame zastúpenie v osobe Izraelčana Daniela Kuzmina. Kamčatský rodák a manžel slovenskej biatlonovej reprezentantky Anastasie bojujúcej v týchto dňoch na MS v kórejskom Pjongčangu neuspel v boji o jednu z miesteniek a z 55 štartujúcich obsadil 18. priečku.

Rovnako dopadlo aj viacero populárnych tvárí z nedávnych veľkých podujatí, ktoré pútajú pozornosť z lyžiarskeho hľadiska netypickým pôvodom. Hrdinovia zimnej olympiády v Turíne Keňan Philip Boit, či Brazílčan Helio Freitas obsadili 51., resp. 52. priečku, na poslednom mieste dobehol Venezuelčan Cesar Baena s výsledným časom prevyšujúcim dvojnásobok víťazného Číňana Wenlunga Sü.

Spomedzi 21 žien dominovala Američanka Morgan Smythová, posledná skončila Indka Bhuwnešwari Thakurová.

V hlavných pretekoch by sa vo štvrtok mala zo Slovenska predstaviť iba Katarína Johansenová, v piatkových pretekoch mužov okrem Ivana Bátoryho, pre ktorého je to najsilnejšia disciplína, pobeží aj Martin Bajčičák, ktorý v klasickej 15-tke cez víkend v talianskom Valdidentre po prvý raz v sezóne zabodoval.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Slovenský Izraelčan Kuzmin nepostúpil z kvalifikácie exotov