Nominácia Slovenska na MS je známa, v hre sú ešte dve mená

Slovenská hokejová reprezentácia s trénerom Craigom Ramsaym.
Slovenská hokejová reprezentácia s trénerom Craigom Ramsaym. (Autor: TASR)
Sportnet|6. máj 2023 o 19:30

Do Rigy odcestuje 25 hráčov.

TRENČÍN. Slovenskí hokejisti majú za sebou kompletnú porciu ôsmich prípravných zápasov pred blížiacimi sa MS v Rige a Tampere.

Po záverečnom stretnutí, v ktorom vyhrali Slováci nad Rakúskom po veľkej dráme 4:3, realizačný tím oznámil záverečnú nomináciu.

Figurujú v nej traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov.

"Po sobotňajšom reze kádrom opustili tím obranca Michal Beňo a útočníci Maroš Jedlička s Adriánom Holešinským," informoval web HockeySlovakia.

VIDEO: Asistent trénera Peter Frühauf informuje o záverečnej nominácii

Vedenie národného tímu ešte počká na to, ako sa vyvinie situácia ohľadom potenciálnych príchodov brankára Jaroslava Haláka a obrancu Šimona Nemca.

Mladý obranca, ktorý má skúsenosti z MS či olympijských hier len pred niekoľkými hodinami dohral v play-off AHL po vypadnutí tímu Utica Comets.

"Komunikácia už prebehla a prebieha stále s klubom aj hráčom. Zatiaľ neviem povedať, na koľko percent by mohol prísť, ale veríme že aj v prípade Jara Haláka sa bude každou hodinou to percento zvyšovať," povedal asistent Peter Frühauf.

Na nedeľu dostali slovenskí reprezentanti voľno, zraz pred šampionátom majú v pondelok 8. mája v Bratislave. Nasledovať budú dva tréningy a v stredu predpoludním odlet do lotyšskej Rigy.

Už v piatok o 15.20 h SELČ absolvujú súťažný duel proti Čechom. V B-skupine si neskôr zmerajú sily aj s Lotyšmi, Kanaďanmi, Švajčiarmi, Kazachmi a Nórmi.

Nominácia Slovenska na MS v hokeji 2023

Brankári: Samuel Hlavaj (HC Slovan Bratislava), Dominik Riečický (HC Košice), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Michalovce)

Obrancovia: František Gajdoš (HK Nitra), Martin Gernát (HC Lausanne/Švaj.), Mário Grman (HC Vítkovice Ridera/ČR), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec/ČR), Samuel Kňažko (Columbus Blue Jackets/NHL), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera/ČR), Dávid Mudrák (HKM Zvolen), Mislav Rosandič (Mountfield HK/ČR)

Útočníci: Peter Cehlárik (Leksand IF/Švéd.), Viliam Čacho (HK Dukla Trenčín), Marek Hrivík (Leksand IF/Švéd.), Libor Hudáček (HC Oceláři Třinec/ČR), Martin Chromiak (Ontario Reign/AHL), Miloš Kelemen (Arizona Coyotes/NHL), Andrej Kudrna (HC Litvínov/ČR), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav/ČR), Mário Lunter (BK Mladá Boleslav/ČR), Oliver Okuliar (Mountfield HK/ČR), Richard Pánik (HC Lausanne/Švaj.), Pavol Regenda (Anaheim Ducks/NHL), Matúš Sukeľ (HC Litvínov/ČR), Alex Tamáši (HC'05 Banská Bystrica)

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Nominácia Slovenska na MS je známa, v hre sú ešte dve mená