Slovenskí mladíci ubránili nepríjemného súpera, európsky šampionát odštartovali remízou

Kapitán Šimon Vlna (vpravo) a 
Andreas Redkin v zápase Slovensko - Švédsko v skupine C na ME vo futbale do 17 rokov 2024.
Kapitán Šimon Vlna (vpravo) a Andreas Redkin v zápase Slovensko - Švédsko v skupine C na ME vo futbale do 17 rokov 2024. (Autor: Facebook Slovenský futbalový zväz)
Sportnet, TASR|21. máj 2024 o 18:55

Prvým slovenským súperom na ME vo futbale do 17 rokov 2024 bolo Švédsko.

ME vo futbale do 17 rokov 2024 - skupina C

Slovensko U17 - Švédsko U17 0:0 (0:0)

Rozhodoval: Culina (Chorvátsko). ŽK: Turanský, Vlna, Kováčik, Mišiak - Busuladžič, Hilvenius

Zostava Slovenska: Zajac - Turanský (78. Mišiak), Daniel, Balog, Okál - Trello (71. Osman), Stručka, Vlna - Lusale (71. Németh), Valko (62. Pira), Kováčik

PARALIMNI. Slovenskí reprezentanti v úvodnom zápase na ME vo futbale do 17 rokov 2024 remizovali so Švédskom 0:0.

Šampionát hostí Cyprus. Duel skupiny C sa hral v meste Paralimni.

V utorkovom dueli v cyperskom Paralimni mali Švédi územnú prevahu, ale podobne ako ich súper si vytvorili iba minimum streleckých príležitostí.

Ďalší zápas na turnaji odohrajú zverenci trénera Branislava Fodreka v piatok 24. mája o 17.00 SELČ v Achnase, v pondelok 27. mája o 17.00 SELČ ich na rovnakom mieste čakajú mladí Poliaci.

Zo štyroch štvorčlenných skupín postúpia do štvrťfinále prvé dva tímy. Pre tímy na tretích a štvrtých miestach skupín sa šampionát končí.

Samuel Kováčik (vľavo) a 
Genesis Antwi v zápase Slovensko - Švédsko v skupine C na ME vo futbale do 17 rokov 2024.
Samuel Kováčik (vľavo) a Genesis Antwi v zápase Slovensko - Švédsko v skupine C na ME vo futbale do 17 rokov 2024. (Autor: Facebook Slovenský futbalový zväz)

Zápasy finálového turnaja sa hrajú na šiestich štadiónoch (3x Larnaka, Achnas, Limassol, Paralimni). Finále je na programe 5. júna na Alphamega Stadium v Limassole.

V skupine D mladí Portugalci zdolali Španielsko 2:1. Skóre síce otvorili Španieli zásluhou Yaneza, ale o obrat sa za osem minút postarali Varela a Mora. Všetky zásahy padli už v prvom polčase.

Hlas po zápase

Branislav Fodrek, tréner SR 17: "Bol to typický prvý zápas na turnaji. Stál proti nám kvalitný tím s organizovanou hrou a výbornými individualitami. Remíza je však spravodlivá a odzrkadľuje dianie na ihrisku. Miestami bol síce súper nebezpečný, mal čistú šancu pred koncom po našej chybe, ale rovnako aj my sme mali niekoľko dobrých nedotiahnutých situácií. Nikto nechcel spraviť výraznejšiu chybu a čakal na nejakú premenenú šancu. Tá však neprišla. Bol to skôr medzišestnástkový zápas, ktorý vyústil do zaslúženej bezgólovej remízy. Každý bod na tejto úrovni je však cenný a mňa ako trénera teší, že chlapci vydali v tomto zápase zo seba maximum."

Tabuľka skupiny C na ME vo futbale do 17 rokov 2024

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenskí mladíci ubránili nepríjemného súpera, európsky šampionát odštartovali remízou