Slovenky majú po dôležitom triumfe deň voľna. Tréner si obhájil rozhodnutie proti Holandsku

Slovenské reprezentantky na ME vo volejbale žien 2023.
Slovenské reprezentantky na ME vo volejbale žien 2023. (Autor: Eurovolley 2023)
SITA|20. aug 2023 o 11:58

Bol to kolektívny výkon a som hrdá na tento tím, vraví Šunderlíková.

BRATISLAVA. Slovenské reprezentantky zvíťazili v sobotňajšom zápase D-skupiny na ME vo volejbale žien 2023 nad družstvom Španielska a priblížili sa k postupu do vyraďovacej časti.

Na palubovke v estónskom Tallinne predviedli výborný výkon a výsledkom bol jednoznačný triumf 3:0 (17, 24, 19). V treťom vystúpení na európskom šampionáte si Slovensky pripísali na konto druhé víťazstvo.

Vo štvrtok pri vstupe do turnaja zdolali Fínky (3:0), o deň neskôr nestačili na Holanďanky (0:3).

„Víťazstvo sa nerodilo ľahko. Už v šatni som dievčatám hovoril, že naša práca je práve na takéto zápasy. Vzali si to k srdcu a predviedli koncentrovaný a kvalitný výkon. Vieme sa nastaviť na ťažké zápasy, som hrdý na toto družstvo.

V nedeľu príde konečne voľný deň, oddýchneme si a dáme nejakú posilňovňu. Možno mi niekto vyčítal, že som v zápase s Holandskom 'vyrotoval' veľa hráčok, ale svoju prácu a rozhodnutie som si obhájil týmto výsledkom,“ povedal podľa webu Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) kouč Sloveniek Michal Mašek.

„Veľmi sa teším z výsledku 3:0, bol to kolektívny výkon a som hrdá na tento tím. Zlomový bol druhý set. Mali sme dobrý začiatok, potom sme poľavili na servise a nakoniec to dopadlo dobre,“ povedala 17-bodová univerzálka Karin Šunderlíková, ktorej zdatne bodovo sekundovala smečiarka Zuzana Šepeľová.

Slovenské reprezentantky na ME vo volejbale žien 2023.
Slovenské reprezentantky na ME vo volejbale žien 2023. (Autor: Eurovolley 2023)

„Cítila som sa výborne a som veľmi rada, že som opäť dostala šancu na ihrisku od začiatku. Verím, že som sa trénerovi aj celému tímu odvďačila dobrým výkonom. Hrali sme kolektívne veľmi dobre a zvládli sme mimoriadne náročný duel,“ vyhlásila 23-ročná hráčka, ktorá v zápase zaznamenala 16 bodov.

Slovenky sú momentálne v šesťčlennej tabuľke D-skupiny na priebežnej 2. priečke. Do osemfinále postúpia po základnej časti prvé štyri tímy. Slovenské volejbalistky sa D-skupine na ME 2023 stretnú ešte s Francúzkami (21.8. o 16.00 h) a domácimi Estónkami (22.8. o 19.00 h).

Ženský tím Slovenska hrá momentálne šiestykrát na kontinentálnom šampionáte (predtým v rokoch 2003, 2007, 2009, 2019 a 2021), zatiaľ vždy postúpil zo skupiny.

Tabuľka skupiny D

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovenky majú po dôležitom triumfe deň voľna. Tréner si obhájil rozhodnutie proti Holandsku