Akoby prišli na dedinu s úmyslom sa nezraniť, reaguje Valábik na prehru v Rakúsku

Momentka zo zápasu medzi Rakúskom a Slovenskom v príprave na MS v hokeji 2023.
Momentka zo zápasu medzi Rakúskom a Slovenskom v príprave na MS v hokeji 2023. (Autor: Hockey Slovakia)
Nikola Baďová|4. máj 2023 o 22:05

Zápas nedohral Martin Gernát.

KAPFENBERG, BRATISLAVA. Ľahkovážnosť, laxnosť, slabý dôraz. Aj takto sa dá opísať výkon slovenských hokejistov v prípravnom zápase proti Rakúsku. 

„Pre rakúskeho brankára sme boli neviditeľní. Najviac ma strašil laxný prístup od hráčov. Nebol tam nikto, kto by ukázal chtivosť zápas otočiť,“ komentoval výkon zverencov Craiga Ramsayho bývalý hokejista a expert RTVS Boris Valábik. 

Slovenskí hokejisti prehrali už piaty zápas v príprave pred majstrovstvami sveta (3:6). Navyše, súper z Rakúska im nastrieľal až šesť gólov, čo je najviac v histórii vzájomných zápasov.

Predtým skórovali Rakúšania štyrikrát proti Slovensku pred dvadsiatimi rokmi v Piešťanoch na turnaji Loto Cup. 

 „Myslím si, že útok sa vie presadiť, ale v obrane to škrípe. Dostali sme veľa gólov. Nie je to dobrá vizitka. Prvýkrát po niekoľkých rokoch hovorím, že sa viac bojím obrany ako útoku,“ dodal bývalý obranca Valábik.

Divočina v úvode

Jeho slová potvrdila už prvá tretina. Slovenskí hokejisti sa síce dostali do vedenia už v prvej minúte zásluhou Olivera Okuliara z presilovej hry, ale Rakúšania vyrovnali už po trinástich sekundách. 

Domáci sa jednoducho dostávali na dostrel Škorvánkovej brány. 

VIDEO: Zostrih gólov Slovenska v zápase proti Rakúsku

Tretinu poznačili vylúčenia. „Boli to fauly z lenivosti,“ zhrnul Valábik. Rakúšania dvakrát využili hru v početnej prevahe. Na druhej strane Slováci skórovali dvakrát v oslabení. 

„Prvých desať minút bolo katastrofálnych. Boli sme horší korčuliarsky a robili sme chyby v obrane. Bol to čistý chaos,“ doplnil expert. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Akoby prišli na dedinu s úmyslom sa nezraniť, reaguje Valábik na prehru v Rakúsku