Štvrťfinále nemusí byť posledná zastávka. Slováci môžu útočiť na medailu

Tréner Ernest Bokroš.
Tréner Ernest Bokroš. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|21. dec 2018 o 17:30

Mladíkov čaká vrchol sezóny.

BRATISLAVA. Hokejových fanúšikov čaká tradičné koncoročné ponocovanie. Slovenskí mladíci totiž vstupujú do majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov, ktoré sa zväčša konajú v zámorí.

Platí to aj tentoraz - šampionát hostia kanadské mestá Vancouver a Victoria.

Slovenských hokejistov čakajú v základnej skupine tri zápasy so začiatkom pol hodinu po polnoci nášho času a jeden o pol štvrtej nadránom.

A fanúšikovia sú vo veľkom očakávaní. Dôvod?

Štvrťfinále nemusí byť posledná zastávka

Slovenský tím povedú talentovaní mladíci na čele s Martinom Fehérvárym, Adamom Liškom, Adamom Ružičkom či Filipom Krivošíkom, ktorí majú odvážny cieľ. Zabojovať o medaily.

„Chlapci budú hrať dobrý a aktívny hokej. Dopredu je ťažko predvídať, aký spravia výsledok. Verím však, že každý zápas bude z ich strany otvorený a fanúšikom môžu spraviť radosť,“ hovorí mládežnícky tréner Norbert Javorčík.

Program Slovenska na MS:

B-skupina

27. december o 0.30: USA - Slovensko

28. december o 0.30: Slovensko - Švédsko

30. december o 0.30: Slovensko - Fínsko

31. december o 3.30: Kazachstan - Slovensko

Časové údaje sú v SEČ.

K tejto generácii má blízko. Viedol ju na šampionáte hráčov do 18 rokov, ktorý sa konal pred necelými dvoma rokmi na Slovensku. A hokejové umenie a bojovnosť mladíkov vtedy uchvátili fanúšikov.

Zápasy boli plné vzrušenia, emócií a gólov. Mladíci hrali vyrovnaný hokej aj proti najsilnejším tímom na turnaji Rusku, Kanade či Fínsku, čo slovenskí diváci už dlho nezažili.

„To, čo sme nedosiahli na osemnástke, môžu chlapci teraz prekonať. Štvrťfinále nemusí byť ich posledná zastávka,“ prognózuje Javorčík.

Na šampionáte osemnástok prehral slovenský tím vo štvrťfinále s Ruskom 2:3 po predĺžení.

Slováci majú viaceré osobnosti

Súčasná generácia mladíkov môže napodobniť bronzový úspech partie okolo Martina Réwaya spred štyroch rokov. V čom je taká výnimočná?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Štvrťfinále nemusí byť posledná zastávka. Slováci môžu útočiť na medailu