Po prvom góle upadli slovenskí hokejisti do delíria, potom súpera dorazili

Momentka zo zápasu Slovensko - Nórsko.
Momentka zo zápasu Slovensko - Nórsko. (Autor: Pavol Gašpar)
Nikola Baďová|15. dec 2022 o 22:40

Hodiny hypnotizoval už desať minút pred koncom zápasu.

BRATISLAVA. „Je to krásny pocit. O takomto debute som sníval,“ tešil sa medzi novinármi slovenský brankár Samuel Hlavaj, ktorého vyhlásili za hviezdu zápasu. 

Dvadsaťjedenročný debutant v slovenskom drese si pripísal v úvodnom zápase Vianočného Kaufland Cupu 2022 čisté konto. V stretnutí proti Nórsku predviedol niekoľko výborných zákrokov a výraznou mierou podržal tím pri víťazstve 6:0. 

„Bol to náročný zápas. Ťažko som sa do neho dostával, pretože striel bolo spočiatku málo,“ prezradil hráč Slovana Bratislava.  

„Odchytal skvelé stretnutie. Je to pre neho povzbudenie. Nemal veľa striel, v prvej tretine boli iba dve. Udržal sa v koncentrácii a v oslabeniach vytiahol skvelé zákroky. V bráne sme mali istotu,“ pochválil jeho výkon v bráne asistent trénera Ján Pardavý. 

Zavrel vráta

Výsledok sa však nerodil ľahko. Nóri hrali tvrdo a slovenských hráčov vedeli dostať aj pod tlak. Najmä pri hrách Slovenska v oslabení. 

„Najkritickejšia bola nórska presilovka. Vtedy boli dve minúty v obrannom pásme,“ opísal najťažší moment brankár. 

Spoluhráči veľa striel zblokovali a hrali výborne v defenzíve, čím výrazne pomohli Hlavajovi udržať čisté konto. On sám vynikal najmä v práci s hokejkou a dlhých prihrávkach. 

„Z jeho strany to bola veľká pomoc pre obrancov. Brankár, ktorý nedostane gól, neprehrá. Klobúk dole, že na domácom ľade zavrel vráta,“ zhodnotil Róbert Lantoši. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Po prvom góle upadli slovenskí hokejisti do delíria, potom súpera dorazili