Cehlárik splnil to, čo sľúbil, vravel Ramsay. Kapitán dal hetrik, bol najlepší Slovák

Patrik Fotta, Stanislav Benčat|17. dec 2022 o 17:40 (aktualizované 17. dec 2022 o 19:25)

Cehlárik mal výrazný podiel na víťazstve s Lotyšmi.

BRATISLAVA. Synčeka Alexa, ktorého zdravotné problémy boli hlavným dôvodom ukončenia jeho kariéry, držal pevne na rukách.

Po boku stála manželka Katka a starší syn Marko. Bývalý reprezentačný obranca Andrej Sekera zažil pred zápasom Slovensko - Lotyšsko v rámci Vianočného Kaufland Cupu oficiálnu rozlúčku s hráčskou kariérou.

"Chcel by som poďakovať svojimi rodičom, ktorí ma viedli k hokeju a bez ktorých by som tu nebol. Patrí im obrovské ďakujem.

Ďalšie patrí mojej manželke a synom. Prežili sme toho spolu veľa. Teším sa, že môžem kariéru ukončiť spolu s nimi na ľade," povedal Andrej Sekera, ktorý za Slovensko odohral na MS 56 zápasov s bilanciou 28 bodov.

Osobitne sa poďakoval aj kanadskému trénerovi Craigovi Ramsaymu.

"Ďakujem ti za všetko Craig," povedal Sekera a jeho slová Kanaďana na slovenskej striedačke očividne dojali.

Miroslav Šatan odovzdáva Andrejovi Sekerovi pamätný reprezentačný dres pri rozlúčke s hráčskou kariérou pred zápasom Slovensko - Lotyšsko.
Miroslav Šatan odovzdáva Andrejovi Sekerovi pamätný reprezentačný dres pri rozlúčke s hráčskou kariérou pred zápasom Slovensko - Lotyšsko. (Autor: TASR - Dano Veselský)

Vyzdvihol aj fanúšikov, bez ktorých by hokej nebol takým, aký je. A v závere ešte poďakoval za zorganizovanie rozlúčky, ktorú podľa vlastných slov nečakal.

"Ďakujem Mirovi Šatanovi a celému zväzu. Som veľmi poctený a veľmi si to vážim," dodal odchovanec Prievidze, ktorý so synmi vhodil čestné buly.

Po stretnutí s Lotyšmi sa však najviac skloňovalo iné meno.

Cehlárik bol rozdielový hráč, chválil Ramsay

Samotný zápas zvládli slovenskí hokejisti takmer navlas rovnako výborne ako úvodný duel turnaja s Nórmi, ktorý vyhrali 6:0.

Od rovnakého výsledku ich delilo 25 sekúnd. Lotyši využili v úplnom závere presilovú hru 4 proti 3.

Po víťazstve 6:1 prevzal trofej za triumf na turnaji kapitán a strelec hetriku Peter Cehlárik. Ten bol zároveň vyhlásený za najlepšieho hráča Slovenska v dueli s Lotyšmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Cehlárik splnil to, čo sľúbil, vravel Ramsay. Kapitán dal hetrik, bol najlepší Slovák