Vrba, Guľa či futbalový Ramsay. Kto bude trénerom reprezentácie?

Kto bude nový tréner slovenskej futbalovej reprezentácie?
Kto bude nový tréner slovenskej futbalovej reprezentácie? (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|15. nov 2021 o 14:30

Aké možnosti prichádzajú do úvahy?

BRATISLAVA. Súboje na ihrisku sú ukončené. Slovenskí futbalisti nepostúpili na majstrovstvá sveta 2022. V kvalifikácii skončili na treťom mieste.

Oddnes začínajú boje mimo ihriska. Tréner Štefan Tarkovič má tri týždne na to, aby pripravil dôkladnú analýzu kvalifikácie i svojho pôsobenia pri reprezentácii.

Potrebuje presvedčiť prezidenta a členov výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu, aby mu predĺžili zmluvu.

Kompetentní možno už teraz vedia, akým smerom sa chcú vybrať. Možno už hľadajú alternatívy, kto by sa mohol stať novým trénerom reprezentácie.

A možno sú presvedčení, že zmenu nechcú a podporia súčasného trénera Tarkoviča aj v ďalšom období.

Aké sú možnosti futbalového zväzu? Ktorí tréneri prichádzajú do úvahy? Budú zo Slovenska, z Česka či z iných krajín? Prinášame päť možností, ktoré sa môžu udiať.

1. Trénerom ostane Tarkovič

Futbalovú reprezentáciu prevzal pred rozhodujúcim zápasom o postup na EURO 2020. Slováci ho zvládli, keď v Severnom Írsku vyhrali 2:1.

Pod vplyvom pozitívnych emócií dostal tréner Tarkovič zmluvu do konca roka 2021. Po katastrofálnom úvode kvalifikácie o MS 2022, nezvládli Slováci herne ani EURO.

Fanúšikovia hromžili a volali po odvolaní Tarkoviča. Ten sľúbil, že sa v ďalších zápasoch hra zlepší. Splnil to, ale bez výsledkového efektu.

V siedmich zápasoch Slováci vyhrali len dva – proti outsiderom z Cypru a Malty. Tarkovičovi chýbala väčšia odvaha pri nasadzovaní nových hráčov i výraznejší víťazný esprit.

Napriek tomu môže ostať trénerom reprezentácie. Prečo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Vrba, Guľa či futbalový Ramsay. Kto bude trénerom reprezentácie?