Kapitán zúročil famóznosť hviezdy. Najkrajší gól na ME strelili Slováci

Kapitán Slovenska Peter Kozár.
Kapitán Slovenska Peter Kozár. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Sportnet|30. jan 2022 o 08:58

Slovenský gól šestnásť sekúnd pred koncom polčasu zaujal.

GRONINGEN. V zápase Slovenska s Chorvátskom padlo osem gólov. V ďalších troch sobotňajších zápasoch padlo dokopy až dvadsať presných zásahov, len Španieli rozvlnili sieť súpera osemkrát.

Najkrajší gól hracieho dňa na ME vo futsale však strelil slovenský kapitán Peter Kozár.

Slovensko má na turnaji dvoch najväčších ťahúňov - skúseného Petra Kozára a tretieho najlepšieho strelca aktuálnej sezóny španielskej súťaže Tomáša Drahovského.

Tradičný signál, kedy hráč z autu či rohového kopu hľadá Drahovského a ten z voleja zakončuje, však tímu zatiaľ nevychádza.

Čo sa však nedarí hviezde najprestížnejšej ligy sveta, to zvládol útočník českého Interobalu Plzeň. Odbehol si od chorvátskeho obrancu a zoči-voči brankárovi presne zakončil.

"Ale tá famóznosť Tomáša Drahovského, ako mu to načapoval a Peťo Kozár z prvej! Nádherný futsalový gól," jasal v televíznom prenose RTVS futsalový tréner Ján Janík.

Gól bol na oficiálnom webe šampionátu a na sociálnych sieťach označený za ten najkrajší, ktorý počas soboty na EURO padol. V utorok sa z rovnakého honoru tešil Drahovský po individuálnej akcii proti Poľsku.

"Teraz môžeme dokázať niečo navyše. Stanovili sme si za cieľ postúpiť zo skupiny. Od zajtra sa pre nás začína rozprávka," povedal po zápase nadšený Kozár.

Slovensko sa ako nováčik európskeho šampionátu predstaví vo štvrťfinále. Po víťazstve v Groningene sa presúvajú späť do amsterdamského Ziggo Dome, kde vyzvú najväčšieho ašpiranta na titul Španielsko.

Zápas sa odohrá v utorok 1. februára o 20:00 hod. V priamom prenose ho odvysiela televízna stanica RTVS Šport, textový online prenos nájdete na Sportnet.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Kapitán zúročil famóznosť hviezdy. Najkrajší gól na ME strelili Slováci