Hviezda Slovákov zažiarila, Drahovský strelil gól dňa na ME vo futsale

Tomáš Drahovský a Martin Doša sa radujú z gólu v drese slovenskej futsalovej reprezentácie.
Tomáš Drahovský a Martin Doša sa radujú z gólu v drese slovenskej futsalovej reprezentácie. (Autor: TASR)
Sportnet|26. jan 2022 o 13:56

Vedeli sme, že remíza i výhra rieši to isté, vravel po zápase.

AMSTERDAM. V slovenskom tíme je najzvučnejším menom. Tomáš Drahovský svoje kvality potvrdil aj v utorňajšom zápase na EURO 2022 vo futsale, keď práve jeho gól znamenal historický prvý bod pre Slovensko na šampionáte.

Šesťnásobný najlepší slovenský futsalista roka zvyšoval v 28. minúte stav stretnutia na 2:1. Úspešne zvládol súboj, ktorý neustál poľský hráč Dominik Smialkowski, poradil si aj s Tomaszom Luteckim a presne zakončil.

Oficiálny účet turnaja na sociálnych sieťach dokonca označil zásah útočníka španielskeho tímu Catgas Santa Coloma za gól dňa na turnaji.

"Som z gólu naozaj šťastný, bol môj prvý na EURO. Keby sme neinkasovali, mohol byť aj víťazný," okomentoval pre uefa.com Tomáš Drahovský.

Slováci síce o päť minút prišli o vedenie, remízu však udržali a sú v hre o senzačný postup do štvrťfinále. Potrebujú však zdolať favorizované Chorvátsko.

"Do zápasu sme išli s vedomím, že remíza či výhra pre nás rieši to isté. Akokoľvek by sme proti Poliakom bodovali, museli by sme Chorvátov zdolať. Chceli sme zvíťaziť a podľa toho sme pristúpili k stretnutiu, ale vedeli sme, že aj remíza bude pre nás cennou pred Chorvátmi, kde pôjde o všetko," povedal pre JOJ Drahovský.

Rozhodujúci zápas sa odohrá v sobotu 29. januára o 14:30 SEČ v Groningene. Priamy prenos odvysiela RTVS Šport, textový online prenos nájdete na portáli Sportnet.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Hviezda Slovákov zažiarila, Drahovský strelil gól dňa na ME vo futsale