Skvelý vstup do šampionátu. Mladí Slováci po dráme zdolali Čechov

Daniel Alexander Jenčko premieňa rozhodujúci nájazd v zápase proti Česku na MS U18.
Daniel Alexander Jenčko premieňa rozhodujúci nájazd v zápase proti Česku na MS U18. (Autor: Puckfans/Andreas Robanser)
TASR|20. apr 2023 o 21:17

V nájazdoch rozhodol Daniel Alexander Jenčko.

MS v hokeji hráčov do 18 rokov 2023

Česko - Slovensko 2:3 sn (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 38. Csabi (Jecho, Vochvest), 40. Šalé (Šimek) - 11. Cedzo (Štrbák, Jenčko), 24. Cedzo (Kukumberg, Pišoja), rozhodujúci nájazd: Jenčko.

Rozhodovali: Heibeisen, Ruprecht (obaja Švajč.) – Gustafson (USA), Riecken (Rak.), vylúčení: 6:1 na 2 min, navyše: Eichler (ČR) 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1193 divákov

Česko: Hrabal - Jiříček, Kočí, Matějíček, Dvořák, Vochvest, Skok, Eichler - Židlický, Felcman, Štancl - Šalé (A), Šimek, Petr (A) - Jecho, Csabi, Holinka - Fábry, Hradec, Kučera - Adámek

Slovensko: Urban - Štrbák, Eperješi, S. Barcík, Baran, Královič, Pišoja - Pobežal, Dvorský, Cedzo - Pekarčík, Dej, Jenčko - Varga, Kukumberg, Císar - Ridzoň, Párička, Masnica

PORRENTRUY. Slovenskí hokejisti do 18 rokov začali svetový šampionát sympatickým výkonom a napokon aj tesnou výhrou nad rovesníkmi z Česka.

V úvode druhej tretiny viedli zverenci Tibora Tartaľa 2:0 a hoci sa Čechom následne podarilo vyrovnať skóre, Slováci uspeli v samostatných nájazdoch.

Rozhodujúci presný zásah premenil v piatej sérii nájazdov Daniel Alexander Jenčko. Slovenských mladíkov čaká v piatok o 18.30 h druhý duel proti Švédsku.

JOJ Šport
MS v hokeji do 18 rokov 2023 v TV
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Slovenskí mladíci mohli v úvodnej tretine ťažiť z nedisciplinovanosti svojho súpera. Česi vyprodukovali až päť faulov a z jedného pramenil otvárací gól.

V 11. minúte napriahol v presilovej hre z ľavého kruhu Cedzo a prudkou strelou prekonal Hrabala. Slovenská osemnástka bola strelecky aktívnejšia a v 24. minúte ju poslal do dvojgólového vedenia druhým gólom v zápase Cedzo.

Slováci v závere prostrednej časti urobili v strednom pásme dve chyby, čo Česi nekompromisne potrestali gólmi Csabiho a Šalého.

Českí mladíci sa mohli dostať na koňa, avšak v poslednej sekunde druhého dejstva tím oslabil Eichler, ktorý zozadu narazil Pobežala a videl trest do konca duelu. Slováci však na začiatku tretej tretiny šancu nevyužili.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Česko na MS v hokeji U18 2023

Následne mali Slováci niekoľko veľmi dobrých šancí, ale tri body si nevybojovali.

Zápas napokon dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých sa presadili až traja Slováci a víťazný presný zásah zaznamenal Jenčko.

Tabuľka skupiny A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Skvelý vstup do šampionátu. Mladí Slováci po dráme zdolali Čechov