Lopušanová strelila už šiesty gól na MS, Slovenky vo štvrťfinále proti Švédkam

Nela Lopušanová.
Nela Lopušanová. (Autor: Twitter IIHF)
Sportnet|11. jan 2023 o 14:20 (aktualizované 11. jan 2023 o 18:55)

Česko dnes zdolalo Slovensko v zápase skupiny B na MS v hokeji žien do 18 rokov 2023, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji žien do 18 rokov 2023 - skupina B

Česko - Slovensko 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)

Góly: 4. Šapovalivová (Hujová), 13. Juříčková (Vocetková), 36. Hotová (Vaníčková, Čabelová), 52. Juříčková (Brichová, Čabelová) - 13. Lopušanová, 46. Blichová (Sternová), 59. Dobiašová (Lopušanová)

Rozhodovali: Camaneová (Lot.), Hanveltová (USA) - Egliová (Švajč.), Kostersová (Hol.), vylúčenia: 3:7, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:1.

Česko: Hesová - Hotová, Vaníčková, Slavíčková, Narovcová, Velinská, Hujová, Wojnarová, Mazancová - Šapovalivová, Plosová, Pištěková - Juříčková, Brichová, Malicka - Vocetková, Čabelová, Prošková - Matějová, Hračová, Příhodová

Slovensko: Debnárová - Macková, Krákorová, Sternová, Gálisová, Halušková, Mandelíková, Mateičková, Nogová - Lopušanová, Tóthová, Dobiašová - Jancsóová, Blichová, Karkošková - Taricsová, Beňáková, Lacková - Paulínyová, Donovalová, Juríková

ÖSTERSUND. Mladé slovenské hokejistky zaznamenali na MS žien do 18 rokov 2023 vo švédskom Östersunde svoju prvú prehru. V záverečnom vystúpení v B-skupine podľahli Česku tesne 3:4.

Vo výkonnostne slabšej skupine tak obsadili druhé miesto a v súboji o postup do semifinále sa stretnú s tretím tímom z A-skupiny Švédskom, ktoré si poradilo s Fínskom hladko 6:1. Prvé dva tímy z výkonnostne silnejšej skupiny (USA a Kanada) už majú isté miesto v semifinále.

Slovenky síce hneď vo štvrtej minúte inkasovali gól, no hviezda celého šampionátu Nela Lopušanová v 13. minúte dokázala vyrovnať skóre.

Vo vlastnom oslabení sa dostala do samostatného nájazdu a bekhendovým blafákom skórovala. Bol to už jej šiesty gól na svetovom šampionáte.

VIDEO: Nela Lopušanová a jej gól v zápase proti Česku

Žiaľ, Slovenky ešte v tom istom oslabení aj inkasovali gól, a tak po prvej tretine prehrávali po zásahoch Šapovalivovej a Juříčkovej tesne 1:2.

V ďalšom priebehu stretnutia prehrávali zverenky Miroslava Mosnára 1:3 aj 2:4, no zakaždým strelili kontaktný gól. V samotnom závere sa dokonca odhodlali k hre bez brankárky, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

Hlasy po zápase:

/zdroj: SZĽH/

Miroslav Mosnár, tréner SR 18: "V prvej tretine sme mali slabší pohyb. Dopustili sme sa viacerých faulov a Češky dvakrát využili presilovú hru, čím si vypracovali tesný náskok. V druhej tretine sme sa zlepšili. Vyšla nám najmä presilovka, v ktorej sme dvakrát namierili do žŕdky.

Bohužiaľ, nepadlo nám to a zakrátko sme inkasovali gól na 1:3. Do tretej tretiny sme išli s tým, že chceme duel zdramatizovať, čo sa nám aj podarilo. Tesne pred koncom stretnutia sme znížili na 3:4. Škoda, že napriek šanciam neprišlo vyrovnanie v power play.“

Tabuľka skupiny B

Poradie

Krajina

Zápasy

V

VP

PP

P

Skóre

Body

1.

Česko

3

3

0

0

0

12:6

9

2.

Slovensko 

3

2

0

0

1

13:8

6

3.

Švajčiarsko

2

0

0

0

2

3:7

0

4.

Japonsko

2

0

0

0

2

4:11

0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Lopušanová strelila už šiesty gól na MS, Slovenky vo štvrťfinále proti Švédkam