Slovenskí hokejbalisti zdolali Američanov a postúpili do semifinále

(Autor: TASR)
TASR|22. jún 2011 o 19:57

Slovenskí hokejbalisti zvíťazili aj vo svojom treťom zápase na MS v Bratislave nad tímom USA 4:1 a v predstihu si vybojovali semifinálovú účasť.

Slovákov, ktorí majú na konte šesť bodov, už nemôže v skupine nikto predstihnúť.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejbalisti zvíťazili aj vo svojom treťom zápase na MS v Bratislave nad tímom USA 4:1 a v predstihu si vybojovali z B-skupiny priamy postup do semifinále.

Zverenci trénera Romana Töröka odohrajú posledný duel v skupinovej fáze vo štvrtok proti Švajčiarsku. Slovákov, ktorí majú na konte šesť bodov, už nemôže v skupine nikto predstihnúť.

Slovensko - USA 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Góly: 19. Ladiver (Paločko), 25. Tóth (Chovan, Slovák), 27. Škvaridlo (Hrivňák), 38. Chovan (tr. str.) - 18. Hildreth (Gazzo). Rozhodovali: Florián (ČR) a Soraperra (Tal.), vylúčenia: 8:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1900 divákov.

zostava SR: Petrík - Giba, Minarík, Lvomský, Brejčák, Blahut, Kapánek, Filip, Káčer - Hrivnák, Svitana, Škvaridlo - Slovák, Tóth, Chovan - Ecker, Kašša, Paločko - Kanich, Rímsky, Lajčiak - Martinušík, Ladiver

Slováci sa do úvodného tlaku nedostali. Ako prvý pohrozil bekhendovou strelou Warila, ale Petrík bol namieste. Obe mužstvá pozorne bránili a keď nikto nevyužil šance, skončila tretina bez gólov. Blízko ku gólu mal Káčer, ale zblízka pred Rethagom na dvakrát neskóroval, Gibovu strelu zastavila žrď.

V presilovej hre mohol otvoriť skóre dvakrát Slovák, ale najprv mieril do gólmanovej masky a potom z prvej pálil z gólovej parkety do bočnej siete. V závere tretiny Paločko obkrúžil bránku, našiel Eckera, ktorý však netrafil prázdnu svätyňu.

Krátko po zmene strán bežal na bránu z uhla sám Housser, ale Petrík mu jeho bekhendový blafák vykopol betónom. V 18. minúte Slováci stratili loptičku pri vyvážaní a pohotovou strelou spoza modrej čiary otvoril skóre Hildreth - 0:1. Domáci hneď odpovedali. Pri signalizovanej výhode sa dostala loptička za modrú čiaru k Ladiverovi, ktorý prepálil prízemnou strelou všetko - 1:1.

Slováci zvýšili obrátky, ale skórovať mohol na druhej strane Allen, ktorý dorážal z bezprostrednej blízkosti bekhendom tesne nad. A tak Slováci po niekoľkých nebezpečných strelách opäť skórovali. Chovan nahral od mantinelu pred bránku tiesnenému Tóthovi, ktorý z otočky poslal domácich do vedenia - 2:1.

Diváci hnali domácich k ďalšiemu úspechu, ktorý sa dostavil v 26. minúte pri presilovej hre. Tím USA poslal do kolien presnou strelou Škvaridlo, pričom pred bránou efektívne clonil Giba.

Hokejbalisti s dvojkrížom kontrolovali vývoj zápasu aj v poslednej časti hry. Tempo malo spád, "Amíci" sa snažili skórovať, takže Slováci chodili do brejkov. Po jednom prečíslení v 38. minúte zastavili hostia rozbehnutého Chovana len za cenu faulu a arbiter nariadil trestné strielanie.

Chovan skóroval hneď z prvého pokusu, ale musel nájazd opakovať. Nemýlil sa však ani po druhý raz - 4:1. Slováci dohrávali zápas za potlesku divákov, ktorých v závere potešil aj "hokejovo-boxerskou" vložkou Filip s Housserom. Američania však záver psychicky nezvládli a snažili sa vyvolať ďalšie pästné súboje.


tabuľka B-skupiny:

1. SR 3 3 0 0 16:2 6

2. USA 3 2 0 1 19:9 4

3. Grécko 3 2 0 1 8:6 4

4. Švajčiarsko 3 1 0 2 7:9 2

5. Rakúsko 3 0 0 3 5:26 0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hokejbal»Slovenskí hokejbalisti zdolali Američanov a postúpili do semifinále