Slovenské topslalomárky budú bojovať o domáci titul

Súťažné lyžovanie z Jasnej nemizne. Už o pár hodín sú v stredisku na programe majstrovstvá Slovenska.
Súťažné lyžovanie z Jasnej nemizne. Už o pár hodín sú v stredisku na programe majstrovstvá Slovenska. (Autor: SME - Ján Krošlák)
TASR|7. mar 2016 o 17:39

Na majstrovstvách Slovenska sa predstaví celkovo približne 120 lyžiarov z desiatich krajín.

JASNÁ. Obe slovenské topslalomárky zostali aj po podujatí Svetového pohára v Jasnej, kde sú tento týždeň na programe majstrovstvá Slovenska s medzinárodnou účasťou.

Veronika Velez-Zuzulová i Petra Vlhová si to o titul národnej šampiónky rozdajú už v utorok.

"Bude to určite zaujímavý súboj a uvidíme ako dopadne. Tlak bude oveľa menší ako na ´sveťáku´, takže aj atmosféra bude oveľa uvoľnenejšia. Teším sa," povedala Velez-Zuzulová, ktorá má v zbierke už viacero slovenských titulov.

Na domácom šampionáte sa objaví opäť po dvojročnej pauze.

"Som rada, že mám znova túto možnosť. Ani sama neviem kedy som štartovala naposledy, lebo v uplynulých sezónach to bolo trochu zvláštne. Teraz to ale organizujú ľudia, ktorým dôverujem a ktorých si vážim a preto považujem svoju účasť za povinnosť. Idem na tieto preteky s radosťou," zdôraznila Velez-Zuzulová.

995f9122_r8265.jpg

Veronika Velez-Zuzulová ostáva aj naďalej v Jasnej. Na domáce majstrovstvá Slovenska sa teší. Foto: SME - Ján Krošlák

Na majstrovstvách Slovenska sa predstaví celkovo približne 120 účastníkov z desiatich krajín.

"Okrem našich najlepších slalomárok bude štartovať napríklad aj slovenská rodáčka Martina Dubovská, ktorá reprezentuje Česko. Chýbať nebudú ani najlepší slovenskí slalomári Adam Žampa, Andreas Žampa a Matej Falat. Som rád, že môžeme ísť podľa plánu, hoci iba v pondelok sa v Jasnej skončil Svetový pohár," povedal čestný predseda organizačného výboru MSR v zjazdovom lyžovaní Michal Rajčan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Slovenské topslalomárky budú bojovať o domáci titul