Slovenky privítajú v baráži Švédsko, Wahlgren: Sú najťažším súperom

Na snímke vľavo trénerka tímu Janette Husárová a hráčka Karolína Schmiedlová.
Na snímke vľavo trénerka tímu Janette Husárová a hráčka Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR)
TASR|10. feb 2015 o 11:33

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška bol s výsledkom žrebu spokojný.

LONDÝN. Slovenské tenistky nastúpia v baráži o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie 18.-19. apríla doma proti Švédsku. Rozhodol o tom utorňajší žreb v londýnskej centrále ITF, pri ktorom figurovali medzi nasadenými tímami. O výhode domáceho prostredia rozhodol až dodatočný žreb, keďže pôjde o prvý vzájomný súboj.

Švédky podľahli doma v Helsingborgu Švajčiarsku 1:3. Ich najlepšia hráčka Johanna Larssonová je 71. vo svetovom rebríčku WTA (66. vo štvorhre). Ďalšie patria až do tretej stovky: 227. Rebecca Petersonová, 231. Susanne Celiková, 254. Sofia Arvidssonová.

Jedna hráčka v stovke

"Veľmi sa teším, že budeme hrať vo Fed Cupe konečne opäť doma. V tejto tímovej súťaži je domáce prostredie veľkou výhodou. Za posledný rok sme nemali šťastie na žreb a museli sme absolvovať ťažké zápasy vonku v Kanade a v Holandsku. Proti Švédkam budeme favoritom," povedal Moška.

"Súper má jednu dobrú hráčku Johannu Larssonovú, ktorá je vo svetovom rebríčku WTA na 71. mieste a v minulosti dosiahla úspešné výsledky. Ak však bude mať náš kapitán Matej Lipták k dispozícii naše najlepšie hráčky Dominiku Cibulkovú, Danielu Hantuchovu a Janu Čepelovú, verím, že uspejeme a udržíme sa v druhej svetovej skupine."

Aj trénerka slovenského fedcupového družstva Janette Husárová považuje Švédky za prijateľného súpera.

"Švédsko je rebríčkovo podobný súper ako bolo Holandsko, tiež má len jednu hráčku vo svetovej stovke. To, na akom povrchu sa bude hrať, je téma pre hráčky a kapitána," povedala bývalá výborná deblistka a víťazka Fed Cupu z roku 2002.

Wahlgren: Sú najťažším súperom

Švédskeho kapitána Larsa-Andersa Wahlgrena žreb príliš nepotešil.

"Slovensko je zrejme najťažším súperom, ktorého sme mohli dostať. V prvej svetovej stovke má päť hráčok. Fed Cup je však tímová súťaž, kde aj rebríčkovo nižšie postavené družstvo vždy má určitú šancu, hlavne barážové duely a zápasy regionálnych zón bývajú nevyspytateľné," povedal Wahlgren pre stránku Švédskej tenisovej federácie.

"Pre moje hráčky bude duel so Slovenskom veľkou výzvou a príležitosťou nabrať nové skúsenosti. Verím, že budú všetky zdravé a pripravené nastúpiť. Hoci budeme v pozícii outsidera, pokúsime sa vyhrať."

žreb baráže o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie:

SLOVENSKO - Švédsko, Srbsko - Paraguaj, Japonsko - Bielorusko, Argentína - Španielsko

žreb baráže o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie:

Kanada - Rumunsko, Taliansko - USA, Poľsko - Švajčiarsko, Holandsko - Austrália

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenky privítajú v baráži Švédsko, Wahlgren: Sú najťažším súperom