Slovenky prehrali v príprave s Rakúšankami

TASR|7. jún 2011 o 20:22

Slovenské hádzanárky podľahli v úvodnom z dvojice prípravných zápasov s Rakúskom na palubovke súperiek vo Schwazi 31:34.

Slovenky počas štyroch minút v závere prvého dejstva prišli o sľubný štvorgólový náskok.

SCHWAZ. Slovenské hádzanárky podľahli v utorok v úvodnom z dvojice prípravných zápasov s Rakúskom na palubovke súperiek vo Schwazi 31:34.

Už v stredu si zverenky trénera Štefana Katušáka súboj s Rakúšankami zopakujú a v Innsbrucku sa postarajú o "predkrm" večerného kvalifikačného šlágra mužov medzi domácimi a Nemcami.

Prípravný zápas:

Rakúsko - Slovensko 34:31 (19:18)

Zostava a góly SR: Ž. Tóthová, Túrociová, Gubiková - Pileková 6/2, Stuparičová 3, Hollá 5/1, M. Školková 7, Polláková 1, Wollingerová 1, Trochtová 2, Kovaličková 1, Jakubisová 3/1, Bérešová 2, Birkušová 2. Najviac gólov Rakúska: Engelová 13/5, 7m hody: 6/6 - 6/4, vylúčenia: 2:2.

Slovenky, ktoré nakoniec po ich príchode zo Švajčiarska neposilnila kanonierka Katarína Dubajová, mohli mrzieť najmä dve pasáže duelu. Počas štyroch minút v závere prvého dejstva prišli o sľubný štvorgólový náskok (16:12) a potom vstup do druhej časti znamenal postupný rakúsky trhák na päť (27:22) a neskôr až šesťgólový rozdiel.

Trénera Katušáka ešte pred prestávkou rozhodcovia za protesty potrestali aj žltou kartou. Záver duelu síce jeho hráčky zvládli lepšie a postupne znížili až na rozdiel troch gólov a vynútili si aj rakúsky oddychový čas, no na väčšiu drámu to už nestačilo.

Ďalší prípravný program SR:

streda, 8. júna: Rakúsko - Slovensko (18.00, Innsbruck)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenky prehrali v príprave s Rakúšankami