Slovan získal doma 8 z 12 bodov. Nie je to len smola, hovorí Čada

Tréner Rostislav Čada môže byť spokojný s tým, že v každom z posledných štyroch domácich zápasov Slovan bodoval.
Tréner Rostislav Čada môže byť spokojný s tým, že v každom z posledných štyroch domácich zápasov Slovan bodoval. (Autor: TASR)
TASR|10. dec 2013 o 09:42

Na posledné postupové miesto strácajú Bratislavčania 11 bodov, čakajú ich zápasy vonku.

Agentúrnu správu sme doplnili autorským článkom.

BRATISLAVA. Osem z maximálne možných 12 bodov vyťažili hokejisti Slovana počas poslednej domácej štvorzápasovej série v KHL. Na splnenie postupového cieľa sa žiadalo viac.

Domáci hokejisti mali tlak, šance, ale na skvelého Galimova v bránke Mytišči to nestačilo.

„Ťažko sa dá hrať na futbalové výhry o gól. Skvelú robotu odviedol náš tím v obrannej fáze, ale v útoku sa nám nedarí ani v nájazdoch,“ vravel opäť vyťažený brankár Jaroslav Janus.

Čada: Chýbali nám fyzické sily

Sumár
Posledné 4 zápasy doma
Sila vôle a výborný finiš vyniesli belasým víťazstvo s Čerepovcom (3:2)
Zlý nebol ani bod zo súboja proti lídrovi súťaže Petrohradu (2:3 sn)
V nedeľu proti Jaroslavľu (5:3) dal dva dôležité góly Miroslav Šatan
Preto bol bod v zápase s Atlantom, v ktorom mal Slovan drvivú streleckú prevahu (39:19), málo.

Tréner Rostislav Čada bol tiež nespokojný so zakončením. „Nie je to smola, to je v hokeji nesprávny termín. Vo finálnej fáze sme v stretnutí s Mytišči doplatili na nedostatok fyzických síl.“

Tréner narážal aj na vyčerpávajúci program predchádzajúcej série na klziskách súperov, počas ktorej mu v tíme chýbalo až osem hráčov.

Kapitán Milan Bartovič si nemyslí, že by Slovan mal kondičné problémy.

„Aj Mytišči mali na programe dva zápasy po sebe počas dvoch dní. Boli skôr v nevýhode, že sa k nám museli presúvať z Prahy. Mali sme byť dôraznejší pred bránkou. Mohli sme získať tri body. Na druhej strane je cenné, že v štyroch dueloch po sebe sme bodovali.“

Tréner Čada po troch zápasoch komentoval aj výkon Miroslava Šatana. „Určite splnil očakávanie. Naskočil na ľad po dlhej prestávke a zvládal tempo. Ani v ďalších zápasoch ho nemienime šetriť, Miro odpočíval dosť dlho.“

Pomalé riešenie streleckých šancí

"Hlavnou príčinou, prečo sme nevyhrali, bolo nesilové a pomalé riešenie streleckých príležitostí, najmä v presilovkách," povedal Čada.

Domáci využili hneď prvú presilovú hru, no v tých ďalších napriek množstvu tutoviek už súperovho brankára neprekabátili. A to mali v druhej tretine dlhú početnú výhodu o dvoch hráčov a v tretej časti aj štvorminútovú presilovku 5 na 4.

"Ono sa hovorí, že keď nedáš gól v presilovke 5 na 3, tak nemôžeš zápas vyhrať. To bol asi ten moment, kedy sme mali dať gól a rozhodnúť," povedal Bartovič.

Slabý aj v rozstreloch

Strelecká nemohúcnosť sa prejavila aj v rozstreloch. Proti Petrohradu i Atlantu nepremenili hráči Slovana ani jeden samostatný nájazd, zlyhali Radivojevič, Netík, ktorý už medzičasom zamieril do Nižnekamsku, Vondrka, Hudáček a dvakrát Šatan.

"V každom zápase sme bodovali, preto si myslím, že môžeme byť spokojní, najmä s prvými tromi vystúpeniami. Škoda, že proti Atlantu sme nebrali aspoň dva body," povedal obranca Michal Sersen.

Po poslednom výjazde strácal Slovan na postupové miesto 14 bodov, po domácej šnúre skresal v tabuľke Západnej konferencie stratu na ôsmy Lokomotiv na 11 bodov.

Pokiaľ chce slovenský účastník KHL živiť neveľkú šancu na účasť v play off, mal by bodovať aj počas nadchádzajúceho krátkeho tripu.

Po trojdňovej prestávke sa predstaví v piatok o 16.00 h na ľade CSKA Moskva a v nedeľu ho čaká derby proti Levu Praha.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan získal doma 8 z 12 bodov. Nie je to len smola, hovorí Čada