Slovan zdolal v European Trophy aj Viedeň Capitals

(Autor: SITA)
SITA|19. aug 2011 o 20:25

Slovan vyhral aj štvrtý domáci zápas v European Trophy, Viedeň rozdrvil 6:1 a s 11 bodmi je lídrom Východnej divízie.

Slovan vyhral aj štvrtý domáci zápas v European Trophy, Viedeň rozdrvil 6:1 a s 11 bodmi je lídrom Východnej divízie.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava sú po štyroch domácich stretnutiach letnej európskej súťaže European Trophy stále bez prehry, v piatok zdolali aj rakúsky tím Viedeň Capitals 6:1.

"Belasí" sú s 11 bodmi lídrami Východnej divízie European Trophy, v ktorej na nich teraz čakajú štyri súboje na klziskách súperov. Najbližší už v nedeľu 21. augusta v Berlíne proti Eisbärenu.

Hudec: Gól pre maminu

Skúsený útočník Slovana Michal Hudec strelil na začiatku druhej tretiny gól do siete viedenského tímu Capitals už po siedmich sekundách hry a zakýval do hľadiska mame Kataríne.

Domáci získali vedenie 2:0. Keď o 31 sekúnd pridal Bakoš tretí gól, Slovan už mal zápas pevne vo svojich rukách. Bratislavčania vyhrali v letnej European Trophy aj štvrté stretnutie na domáciom ľade a s 11 bodmi vedú tabuľku východnej skupiny.

"Mama mala dnes narodeniny a pred zápasom mi vravela, že nechce žiadny darček - len aby som dal gól," vysvetľoval Hudec pozdrav do hľadiska. "Mal som dvojnásobnú radosť, že som skóroval. Bol to dosť dôležitý gól, nalomil súpera."

Slovan dal štyri zo šiestich gólov v presilovkách, strelecky sa presadili aj mladíci Preisinger, Bakoš, Kudrna, J. Cíger a Štajnoch. Opäť výborne zachytal Konrád.

"Hoci sme dali šesť gólov, nebol to nás najlepší výkon v Eurpean Trophy. Urobili sme aj dosť chýb. Máme ešte na čom pracovať v príprave," povedal Hudec, ktorý sa po šiestich rokoch vrátil do materského klubu.

Tridsaťjedenročný krídelník je v omladenom tíme po Lipianskom druhý najstarší. "Naše sebavedomie rastie s každým víťazstvom, nabíja nás to energiou."

Slovan si po severanoch z Fínska a Švédska vyskúšal aj kanadský štýl, vo viedenskom mužstve diktujú tempo najmä hráči zho zámoria.

"Výborná príprava," pochvaľoval si Hudec. "Nečakal som, že bude chodiť toľko divákov. Vidieť, že nová aréna ľudí láka. Chodia celé rodiny."

Slovan teraz čakajú štyri zápasy vonku - v Berlíne, Č. Budějoviciach, Plzni a Helsinkách. Je rozbehnutý na postup do decembrového finále.

"European Trophy je len príprava," doplnil útočník Slovana. "Hlavné zápasy nás čakajú v extralige. Verím, že toto bola dobrá pozvánka."

Bratislavčania hrajú v 1. kole 16. septembra s Popradom.

Výsledky piatkových hokejových zápasov v rámci European Trophy 2011:

Slovan Bratislava - Viedeň Capitals 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)

Góly: 19. Preisinger (L. Kozák), 21. M. Hudec (Kukumberg, Lipiansky), 21. M. Bakoš (P. Frühauf, Bulík), 31. Kudrna (D. Skokan, Lipiansky), 51. J. Cíger, 55. Štajnoch (M. Bakoš) - 38. Gratton (Fortier, Kavanagh),

5477 divákov

Hráči Capitals síce začali v piatok v Bratislave aktívne, ale domáci potrestali ich zaváhania. V 19. min sa individuálne presadil Preisinger, ktorý sa zbavil dvoch hráčov a bekhendom zakončil - 1:0.

Domácim vyšiel vstup do druhej tretiny, keď v presilovkách za 38 sekúnd strelili góly Hudec a Bakoš a prakticky rozhodli o víťazovi zápasu. V 31. min zvýšil Kudrna už na rozdiel štyroch gólov. Hostia zásluhou Grattona síce znížili, ale na obrat v stretnutí už nemali síl.

Slovan sa prezentoval hrou pozornou defenzívou na čele s brankárom Konrádom a v útoku predviedol viaceré výborné kombinačné akcie. V polovici tretej tretiny J. Cíger zvýšil v oslabení na 5:1 a streleckú bodku za duelom dal od modrej čiary Štajnoch. European Trophy v Bratislave láka, v piatok bolo na tribúnach 5477 divákov.

HC Slavia Praha (ČR) - HC Sparta Praha (ČR) 2:6 (0:2, 1:3, 1:1)

IFK Helsinki (Fín.) - Lulea HF (Švéd.) 5:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Eisbären Berlín (Nem.) - EC Red Bull Salzburg (Rak.) 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)

Adler Mannheim (Nem.) - HC Kometa Brno (ČR) 5:4 (0:0, 1:0, 4:4)

Nachádzate sa tu:
Domov