Slovan vyhral nad favorizovaným Jaroslavľom 3:2

(Autor: TASR/AP)
Vojtech Jurkovič|25. nov 2012 o 17:44

Hokejisti Slovana Bratislava porazili na svojom ľade jeden z najlepších tímov KHL.

BRATISLAVA. Zo série troch domácich zápasov vyťažili Bratislavčania šesť bodov, cez víkend zhodnými výsledkami 3:2 v riadnom čase zdolali po Mytišči v nedeľu aj Jaroslavľ.

Slovan sa v druhom zápase za sebou musel zaobísť bez zraneného obrancu Sekeru, na súpiske chýbal aj dovtedajší kapitán Ján Lipiansky.

„Tréner mi dal oddych. Rešpektujem to, program je hustý, v každom zápase sa korčuľuje naplno,“ povedal 38–ročný útočník.

Céčko po ňom prevzal Ľubomír Višňovský. „Naposledy som bol kapitánom niekedy v prípravnom zápase NHL. Som rád, že sme sa divákom za ich supervýkon odvďačili aj kvalitnou robotou na ľade. "

Slovan hral skvele takticky

V prvej tretine vnímaví diváci ocenili defenzívnu činnosť v obrannom pásme domácich. Slovan si počkal na súpera vzadu, hralo sa prakticky na jednu bránku.

Pohybliví hráči Lokomotivu si vytvárali jednu šancu za druhou, no brankár Janus všetko stíhal likvidovať.

Slovan sa sporadicky dostával do brejkov. V 11. minúte sa Libor Hudáček zaskvel ideálnou strelou do ľavého vinkla – 1:0. Lokomotiv ostal chvíľu vykoľajený, ale aktivity sa nevzdával.

V 38 sekunde druhej tretiny potrestal vylúčenie Ölveckého dorážkou zblízka Galimov. Slovan odpovedal náporom, ktoré využil, keď rozhodcovia začali vylučovať aj hráčov súpera.

V 22. min nový kapitán Višňovský nechytateľnou bombou k žŕdke využil prevahu o dvoch hráčov a Slovan znovu viedol.

Hra sa otvorila, slovanisti sa prekonávali v osobných súbojoch, šance sa striedali pred oboma bránkami, hľadisko bolo vo vare. V 37. minúte využil zaváhanie domácej obrany na vyrovnávajúci gól zblízka Hagman.

Kanadský štýl v KHL

Na rozdiel od druhej časti v poslednej zaskočili súpera rýchlym gólom domáci. Hudáček dal už v 24 sekunde svoj druhý gól po efektnej strele prvým dotykom.

Dráma gradovala, slovanisti zvládli aj presilovku hostí o dvoch hráčov, v bránke sa prekonával Janus. Pri hre bez brankára Kolesnika trafil Vondrka žrď jeho opustenej klietky.

Ľubomír Višňovský priznal, že zápas mal preňho špeciálny emotívny náboj.

„Hral sme aj na počesť pamiatky Paľa Demitru. Bol to výnimočný súboj, som šťastný, ako sme to zvládli. Zahrali sme oveľa lepšie ako v Jaroslavli, kde nás súper porazil 4:0. Na hre súpera je očividný rukopis amerického trénera Roweho, ktorý forsíruje kanadský štýl hokeja. Bolo to rýchle, jednoduché, vzrušujúce.“

Na zvyšné decembrové zápasy bude Slovan opäť predávať vstupenky prostredníctvom aukcie na ticketportali.

Dražba prebieha od pondelka do polnoci 27. novembra. Vyvolávacia cena lístkov na zápasy proti Ufe (19.12.), Nižnekamsku (21.12.) a Kazani (22.12.) je desať eur. Na každý zápas sa bude dražiť 4200 lístkov.

Slovan Bratislava - Lokomotiv Jaroslavľ 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Góly: 11. Hudáček (Bartovič, Bližňák), 32. Višňovský (Štajnoch), 41. Hudáček (Vondrka, Bližňák) - 21. Galimov (Anisimov, Kronwall), 37. Hagman (Kronwall, Kaľužnyj)

Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Sigalet, Štajnoch, Švarný, Sersen, J. Tabaček - Bartovič, Bližňák, L. Hudáček - Michel Miklík, Ölvecký, Vondrka - Kukumberg, Kytnár, Dravecký - M. Daňo, A. Šťastný, T. Mikúš

Jaroslavľ: Kolesnik - Flood, S. Kronwall, Lepistö, V. Višnevskij, Guskov, Jakovlev, Amirov - Galimov, Anisimov, Plotnikov - Averin, Petrov, Černikov - A. Kaľužnyj, Apalkov, Hagman - Viktor Kozlov, Kartajev, Truňov


Slovan Bratislava vs Jaroslavl by larrsson

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan vyhral nad favorizovaným Jaroslavľom 3:2