Za dva dni vyhral dva zápasy. Slovan zdolal aj Čeľabinsk

Hráči Slovana strelili zatiaľ jediný gól, i tak vedú.
Hráči Slovana strelili zatiaľ jediný gól, i tak vedú. (Autor: SITA)
Sportnet|21. dec 2016 o 19:00

Duel sledovala druhá najnižšia návšteva na domácich súbojoch Slovana v základnej časti KHL.

KHL - streda:

Slovan Bratislava - Traktor Čeľabinsk 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gól: 24. Hlinka (Vopelka).

Rozhodovali: Gebei, Ravodin - Lazarev, Otmachov, vylúčení: 3:1, presilovky a oslabenia: 0:0, 6844 divákov

Slovan Bratislava: Brust - Kundrátek, Sersen, Plastino, Švarný, Ďaloga, Sersen, Bačík - Cheechoo, Taffe, Nedorost - Jeglič, Chipchura, Lušňák - Petráš, Zigo, Musatov - Hlinka, Šiška, Vopelka

Traktor Čeľabinsk: Francouz - Borodkin, Belov, Denisov, Koľcov, Klimontov, Šinin, Šolokov, Petrov - Jakuceňa, Szcechura, Kručinin - Roy, Pestunov, Šarov - Novotný, Petrov, Černikov - Zinovjev, Penkovskij, Afonasjevskij

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava zvládli aj druhý náročný duel z 10-zápasovej domácej porcie v KHL.

Proti Taktoru Čeľabinsk potvrdili výborný výkon z uplynulého duelu s Ufou (4:1) a favorizovaného súpera zdolali gólom Michala Hlinku 1:0. Čestné buly vhodili olympijskí víťazi Ladislav a Peter Škantárovci.

Slovan Bratislava zdolal Traktor Čeľabinsk: fotogaléria

22.12.2016

Duel sledovala druhá najnižšia návšteva na domácich súbojoch Slovana v základnej časti KHL - na tribúny si našlo cestu 6844 divákov. Minimom je pritom 6770 priaznivcov z utorkového súboja proti Ufe.

Bratislavský tím v stredu zaznamenal tretí triumf z ostatných štyroch vystúpení, štvrtý z posledných šestnástich stretnutí. Zaujímavosťou je, že stredajší duel spolu s triom Rusov viedol ako hlavný rozhodca Maďar Péter Gebei.

Zostrih zápasu:

V tabuľke Západnej konferencie poskočili na jedenáste miesto, na ôsmu priečku zaručujúcu účasť v play-off strácajú priebežne osem bodov.

Zverencov Miloša Říhu čaká do Vianoc ešte jedno domáce stretnutie, v piatok o 19.00 privítajú Metallurg Magnitogorsk.

Hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana Bratislava: "Opäť sme nastúpili proti kvalitnému súperovi, urobili nejaké zmeny. Zápas sme mohli rozhodnúť už skôr, na druhej strane som rád, že sa to podarilo práve mladíkom. Oplatili dôveru, ktorú dostali. Som rád, že mužstvo pochopilo, čo je dôležité. Nezáleží na tom, kto a koľko bude hrať, ale dôležitý tímový výkon. Zaň tímu opäť ďakujem."

Michal Hlinka, autor jediného gólu stretnutia: "Nezáleží na tom, kto dal gól, hoci osobne ma potešilo, že to padlo mne aj našej formácii. Dôležité je víťazstvo a ďalší dobrý výkon. Išli sme od prvej sekundy po poslednú, verím, že v tomto tempe vydržíme až do piatkového zápasu. Ukázali sme, že máme o čo hrať, do hry sme vložili srdce."

Barry Brust, brankár Slovana Bratislava: "Bol to náročný zápas, druhý za sebou. Človeku sa nechytá ľahko, ale keď sa dobre naštartuje a naladí, ide to. Potvrdili sme, že reprezentačná prestávka nám pomohla. Vrátili sa nám niektorí chlapci po zranení a je to vidno. Nezáleží na tom, proti komu nastúpime, dôležitá je bojovnosť a body. Samozrejme, vždy ma poteší, keď hala skanduje moje meno. Sú to neopísateľné pocity, najmä po víťaznom stretnutí."

Anvar Gatijatulin, tréner Traktora Čeľabinsk: "Bol to veľmi ťažký zápas. Bojovali sme až do konca, ale niektoré momenty sme mohli zvládnuť lepšie. Prehra nás mrzí."

Online prenos:

KHL  2016/2017
21.12.2016 o 19:00
Slovan
1:0
(0:0, 1:0, 0:0)
60' minúta
Ukončený
Čeljabinsk
Prehľad
Góly a asistencie: 24. M. Hlinka (Vopelka). Rozhodca: Gebei (HUN), Ravodin – Lazarev, Otmachov.
Prenos
Tretia tretina ponúkla veľkú snahu Traktoru Čeljabinsk o vyrovnanie, no belasí dokázali tlaku odolať. Barry Brust zaknihoval prvé čisté konto v sezóne, no čo je však najdôležitejšie – belasí porazili druhého silného súpera za sebou a domácu sériu odštartovali najlepším možným spôsobom.

Na dnes je to odo mňa všetko, za pozornosť ďakuje Michal Bakoš, ktorý vás pozýva sledovať ďalšie domáce vystúpenie Slovana Bratislava už v piatok večer.
Koniec zápasu.
59:55
importantTaffe ani Cheechoo nedokázali poslať puk von z obranného pásma, puk sa dostal na hokejku Jakuceňu, ktorý ranou príklepom minul pravú žrď Brusta!
59:39
Puk je na ochrannej sieti, kam ho svojou hokejkou vytečoval Chipchura. Bude sa vhadzovať pred Brustom, ale až po ďalšom oddychovom čase. Ten si vzal hosťujúci kouč.
59:00
Sersen popri mantineli poslal puk do stredného pásma. Slovan musí vydržať ešte jednu minútu.
58:39
Miloš Říha si berie oddychový čas.
58:30
importantFrancouz je na hráčskej lavici hosťujúceho tímu, Traktor sa pokúša o vyrovnanie so šesticou korčuliarov!
57:40
Jonathan Cheechoo sa obtočil okolo brány, na zakončenie mu to už nevydalo. Slovan však získal množstvo cenných sekúnd.
57:00
Parádna robota v podaní Chipchuru, ktorého diváci odmenili zaslúženým potleskom. Belasí sa veľmi dobre bránia.
56:00
importantNedorost mohol dať druhý gól Slovana, puk prepadol cez Pavla Francouza, no skončil len tesne vedľa jeho ľavej žrde!
55:10
Záver zápasu sa bude niesť už len v znamení zúfalého tlaku hostí a veľkej domácej snahy ubrániť tesné víťazstvo.
54:47
importantNápor Traktoru sa skončil strelou Borodkina z druhej vlny. Brust bol pozorný a aj v tomto prípade podržal svoj tím.
54:03
Lušňák jemným dotykom hokejkou posunul puk na Chipchuru, ktorý bol chytený v ofsajde.
53:35
Slovanisti sa dostali k puku, Václav Nedorost ho dostal až za Francouza, ale len za cenu zakázaného uvoľnenia.
53:05
Kundrátek so Sersenom držali puk pri mantineli, až kým rozhodca neprerušil hru. Traktor sa snaží stupňovať svoj tlak.
52:10
Roy už nemohol pokračovať v naháňaní Mareka Ďalogu, hra sa po zakázanom uvoľnení sťahuje pred Francouza.
51:30
importantJakuceňa zakončil prečíslenie Traktoru sám, hoci sa mu tam ponúkala prihrávka na dobre postaveného spoluhráča. Jakuceňa to zobral na seba, no svoju strelu namieril len do pripraveného Brusta!
51:00
Belasí sa sústredia na pevnú obranu a jednoduché riešenia v situáciách, keď majú vo svojej moci puk. Čas hrá za tohto stavu s nimi.
50:05
Tretia pätorka Slovana odviedla výbornú prácu v tretine Traktoru.
48:50
Patrik Lušňák si hokejkou klepol o prihrávku, Jeglič mu posunul puk, Lušňák pohotovo zakončil z prvej a rozvlnil sieť. Na nešťastie pre belasých len tú vonkajšiu.
48:00
Belov vyhodil puk len k Švarnému, ktorý ma dostatok času na rozohrávku, jeho spoluhráči zas na striedanie.
47:13
Traktor teraz vyvíja veľký tlak, Slovan si môže vydýchnuť počas reklamnej prestávky, po ktorej sa bude vhadzovať opäť pred Brustom.
46:40
importantJakuceňa zaviezol puk do útočnej tretiny, podržal si ho na hokejke, počkal si na Borodkina, ktorého našiel medzi kruhmi. Barry Brust zachránil Slovan od inkasovaného gólu zásahom pravým ramenom!
45:55
Slovan môže odolávať aktivite Čeljabinsku v pätici, ubránil sa i pri vylúčení Kundrátka.
45:20
importantZ chyby v rozohrávke Traktoru mohol vyťažiť poisťovací gól Žiga Jeglič, ktorý to mieril do ľavého horného rohu, Francouz však skvelým zákrokom podržal svoj celok!
44:30
Brust vyrážačkou zneškodnil zakončenie Szczechuru, puk sa dostal k Chipchurovi, ktorý ho upratal do stredného pásma.
43:46
Traktor dostáva príležitosť vyrovnať v početnej prevahe, ktorú si zahrá po faule Kundrátka.
43:30
Pekná súhra Slovana v útočnom pásme, na jej konci bol po dobrej prihrávke Taffe Cheechoo, ktorý z tesnej blízkosti neprestrelil Francouza.
42:20
Szczechura nabil Jakuceňovi, ktorý vystrelil poriadnu ranu, no Brust zasahovať nemusel, puk jeho svätyňu minul.
41:15
Od Plastina sa puk odrazil k pravej žrdi Brusta, ktorý ho dokázal ukryť betónmi pred dobiedzajúcim Novotným.
41:00
Lušňák s dobrou robotou v defenzíve, Slovan môže ísť dopredu cez Chipchuru.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V prostrednej tretine duelu sme sa dočkali otváracieho gólu, ktorý padol do brány Francouza po parádnej nahrávke Lukáša Vopelku a presnom zakončení Michala Hlinku.

Slovan tak pred záverečnou tretinou vedie najtesnejším rozdielom. Belasí zatiaľ výborne bránia, túto hernú činnosť budú musieť mať na vysokej úrovni i v tretej časti, v ktorej možno očakávať tlak Traktoru.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:20
Chipchurova nebezpečná strela na bližšiu žrď, Francouzov ľavý betón tam bol včas.
38:30
Nedorost si to medzi kruhmi narovnával na strelu, no práve v momente, keď chcel vyslať puk na bránu, mu skĺzol z čepele.
38:02
Barry Brust si na konto zapísal rutinný zásah lapačkou proti zakončeniu od modrej čiary.
37:41
Kundrátkova strela od modrej bola celkom nebezpečná, pred Francouzom bol zaparkovaný Vopelka, no český brankár v drese Traktoru i tak dokázal vyraziť puk do rohu.
37:20
Zigova strela z otočky nebola nebezpečná, Francouz na puk videl a poľahky ho ukryl do svojej lapačky. Slovan ale aspoň získal útočné pásmo.
37:00
Slovan upokojuje hru za Brustom, na ľad naskakujú z oboch táborov čerstvé sily.
35:44
importantBarry Brust sa zahral na obrancu, keď vyštartoval za svoju bránu za pukom, stratil však stabilitu a pred odkrytou svätyňou belasých zahasil vznikajúci požiar Tomáš Kundrátek!
35:06
Sľubne sa rozvíjajúcu akciu Slovana Bratislava zastavil hvizd čiarového rozhodcu.
34:40
Novotný sa skúšal presadiť individuálne, Brust bol proti.
34:05
Nick Plastino to skúšal šikovne na teč Lušňákovi, ktorý stál sám pred Francouzom, no puk okolo neho len preletel a zadunel na zadnom mantineli.
33:30
Barry Brust radšej zvolil podržanie zachyteného puku. Bude sa vhadzovať po jeho ľavici.
33:00
Vopelka urobil kľučku k mantinelu a nahodil puk dopredu, čím umožnil svojim spoluhráčom prestriedať.
32:11
Zo súboja o puk vyšli lepšie hráči Traktoru, ktorých v útočnom rozlete zastavilo postavenie mimo hry. Novotný tak nemohol pokračovať s pukom dopredu.
32:00
Tretia útočná formácia bojuje o puk pri mantineli v útočnom pásme.
30:20
importantSlovan sa dostal do prečíslenia, Václav Nedorost uprednostnil pred zakončením prihrávku na opačnú tyč, kde však Taffe nedokázal spracovať ťažký puk. Veľká škoda tejto príležitosti!
30:00
Cheechoo si vie dobre plniť aj obranné povinnosti, čo potvrdil i teraz vyhodením puku do bezpečného priestoru.
29:06
Slovanistom teraz trošku zlyhala komunikácia, vďaka čomu sa Traktor dostal do útočného pásma, no tam dlho nezotrval, keďže výborne zapracoval Ďaloga.
28:30
Musatovovo nastrelenie prišlo ešte pred červenou čiarou, a tak sa píska zakázané uvoľnenie Slovana.
28:15
Derek Roy sa síce škaredo pozeral na čiarového rozhodcu, ale nič mu to nepomohlo. Hráči Traktoru v jasnom postavení mimo hry.
27:33
Michal Sersen vyslal na Francouza strelu zo stredného pásma s cieľom získať vhadzovanie v útočnom pásme. Domácemu obrancovi úmysel nevyšiel, pretože sa pískal ofsajd.
27:00
Traktor sa v týchto chvíľach snaží prebrať útočnú iniciatívu na svoju stranu.
25:50
Nepresná strela Klimontova sa odrazila od zadného mantinelu veľmi zaujímavým spôsobom pred Brusta, ten sa musel mať na pozore, ale nakoniec nebolo potrebné, aby zasahoval.
24:34
Slovan pri chuti, rysovalo sa mu prečíslenie 2 proti 1, Lušňák však bol už príliš blízko brány a krížnou prihrávkou nedokázal dopraviť puk k Jegličovi.
23:33
23:33
goalSlovan Bratislava dal gól!
Belasí sa ujímajú vedenia! Rýchlu kontru bratislavského mužstva potiahol Lukáš Vopelka, ten bol odtlačený k mantinelu, odkiaľ našiel parádnym bekhendovým pasom v stopercentnej príležitosti MICHALA HLINKU, ktorý presnou strelou zápästím rozvlnil sieť za Francouzom! Asistencia: Lukáš Vopelka.
22:50
Zigo si hokejkou posunul puk do útočného pásma, viac mu však dovolené nebolo, dobre ho postrážil hosťujúci bek Borodkin.
22:16
Pavel Francouz si zapísal prvý zákrok v druhej tretine po strele, ktorú naňho vyslal Igor Musatov.
21:40
Švarný je späť na ľadovej ploche, hokejisti Traktoru však pokračujú vo výmene puku vo svojom útočnom pásme.
21:10
Traktor musí začínať svoje ofenzívne snaženie až spoza Francouza, Slovan sa v úvode druhej časti bráni výborne.
20:52
Belasí môžu striedať, puk sa odrazil do hľadiska.
20:10
Slovan vyhral buly a Tomáš Kundrátek tak mohol poslať puk cez celú dĺžku klziska.
20:01
Začala sa druhá tretina.
V prvej tretine zápasu medzi Slovanom Bratislava a Traktorom Čeljabinsk sme gól nevideli. Bližšie k nemu boli určite Slovanisti, ktorí v jednej fáze úvodnej časti hry vyprodukovali enormný tlak. Najbližšie k otvoreniu skóre bol Cheechoo, ktorého bekhend skončil na brvne. Ďalšiu veľkú šancu Slovana zlikvidoval Francouz zásahom na bránkovej čiare.

Druhá časť hry sa začne dohrávanou presilovkou Traktoru Čeljabinsk.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
20:00
S klaksónom, ktorý ukončil prvú tretinu, ešte prišla strela od modrej v podaní Kručinina. Tá ale Barryho Brusta nemohla vystrašiť.
19:45
Cheechoo skúsene držal puk korčuľami pri mantineli.
19:25
Ivan Švarný si vzal do opatery Jakuceňu, z nebezpečných priestorov ho odprevadil k mantinelu, kde ho však fauloval.
18:30
Kručinin vkorčuľoval do útočného pásma, rýchlym švihom poslal puk smer brána, Brust zasahovať nemusel, puk skončil na zadnom mantineli.
17:30
Jeff Taffe dostal puk medzi kruhy, no narazil na viacerých protihráčov, ktorí ho o puk okamžite pripravili.
16:30
Vychladnutý Barry Brust si po dlhšej dobe pripísal na konto zákrok.
16:00
importantLušňák zakončoval z bezprostrednej blízkosti bekhendom, Francouz v bráne Traktoru Čeljabinsk v týchto momentoch čaruje!
15:15
importantPuk už prepadol za Pavla Francouza, bol v bránkovisku, kde vznikla obrovská mela, ktorá však, žiaľ, neskončila domácim gólom! Český brankár sa dokázal rýchlo zorientovať a puk smerujúci do brány zastavil na bránkovej čiare lapačkou!
14:45
Fantastický tlak prvej útočnej formácie belasých, defenzíva Traktoru nevie, kam skôr skočiť.
14:14
Taffe našiel krížnym pasom na opačnom kruhu Nedorosta, s jeho zakončením si Francouz poradil betónom.
13:35
importantCheechoo mohol rozjasať fanúšikov v Bratislave, z bránkovej čiary si posunul puk pred Francouza, bekhendom ho parádne zdvihol! Traktor zachránilo brvno, ktoré zvonilo nad Francouzovou maskou.
12:35
Traktor zatlačil belasých v ich pásme, z ľavého kruhu strieľal švihom Novotný, ale nemieril presne.
11:57
Po zakázanom uvoľnení sa hra vráti do okolia Barryho Brusta.
11:42
Starosta je späť v hre, Slovan svojmu prvému oslabeniu úspešne odolal.
10:25
Slovanisti získavajú cenné sekundičky vďaka výbornej práci Jegliča s Nedorostom.
10:06
importantRoyovu strelu vyrazil Brust priamo pred Jakuceňu, ktorý mal veľkú šancu na otvorenie skóre, no miláčik bratislavských tribún dokázal jeho dorážku zneškodniť!
09:42
Na trestnú lavicu putuje Tomáš Starosta za nedovolené bránenie v hre. Po Slovane Bratislave si tak prvú presilovú hru v zápase zahrajú aj hostia.
09:30
Domáci sa vymanili spod menšieho tlaku Traktora Čeľjabinsk, puk vpred vyviezol Žiga Jeglič, ktorý získal pre svoj tím vhadzovanie v útočnom pásme.
08:40
Belasí sa neprebili cez prehustené stredné pásmo, útočiť tak môže Jakuceňa.
07:51
Novotný sa dostal k puku v útočnom pásme, no hrať s ním nemohol, pretože sa pískalo postavenie mimo hry.
07:34
Derek Roy dokázal zrýchliť okolo Mareka Ďalogu, z pravej strany sa tlačil do bránkoviska. Jeho akciu ukončil prikrytím puku Brust.
06:30
importantV závere početnej prevahy Slovana mal obrovskú šancu Žiga Jeglič, no Francouza neprekonal. Traktor hrá v plnom počte.
05:25
importantParádna strela Jonathana Cheechooa! Kanadský kanonier mieril príklepom len tesne nad.
05:00
Jonathan Cheechoo šikovným spôsobom našiel Jeffa Taffea, ktorý pohotovo vystrelil, no Francouz sa stihol presunúť k ľavej žrdi.
04:22
Prvá presilovka zápasu bude patriť Slovanu Bratislava, Denisov fauloval v útočnom pásme Jegliča.
03:25
Na druhej strane vyskúšal strelecké šťastie Jakuceňa, Barry Brust mal prvú vážnejšiu prácu, splnil si ju vyrážačkou.
02:45
Šiška po vniknutí do pásma vyskúšal Francouzovu pozornosť, český gólman predviedol úspešný zákrok lapačkou.
02:07
Vopelka získal puk na útočnej modrej čiare a posunul ho dozadu. Oba tímy striedajú.
01:20
Lušňák posielal puk Chipchurovi, ten mu však odskočil a skončil na hosťujúcich hokejkách.
00:40
Slovan začal aktívne, strela Kundrátka však skončila len na Nedorostovej hokejke.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Slávnostné buly vhodili bratranci Škantárovci, zlatí olympijskí medailisti z Ria 2016.
Po hymnách Ruskej federácie a Slovenskej republiky bude všetko pripravené na začiatok duelu.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Sersen (C), Kundrátek, Plastino, Švarný (A), Starosta, Ďaloga, Bačík, Pätoprstý – Nedorost, Taffe (A), Cheechoo – Lušňák, Chipchura, Jeglič – Musatov, Zigo, Petráš – Vopelka, Šiška, M. Hlinka.

Traktor Čeljabinsk: Francouz (Demčenko) – N. Belov, A. Borodkin, K. Koľcov, V. Denisov, Šinin (A), Klimontov, A. Petrov, Šolochov – Kručinin, Szczechura, Jakuceňa – Šarov, Pestunov (A), Roy – Černikov, J. Petrov (C), Novotný – Afonasievskij, Penkovskij, Zinoviev.

Rozhodca: Gebei (HUN), Ravodin – Lazarev, Otmachov.
Príjemný večer s Kontinentálnou hokejovou ligou! Všetkých hokejových priaznivcov vítam pri sledovaní online prenosu z ďalšieho zápasu hokejistov Slovana.

HC Slovan Bratislava
včera odštartoval desaťzápasovú domácu šnúru, ktorej výsledky buď dostanú belasých do tesného boja o play-off, alebo definitívne rozhodnú o tom, že aktuálny ročník bude zo strany jediného slovenského zástupcu v nadnárodnej súťaži hodnotený ako neúspešný.

Zverenci Miloša Říhu
ju odštartovali znamenite. Po druhej reprezentačnej prestávke v sezóne sa vrátili nielen s viacerými uzdravenými hráčmi, ale aj s veľkým odhodlaním a novou energiou. Proti Ufe, piatemu celku Východnej konferencie, predviedli jeden z najlepších výkonov v sezóne a po víťazstve 4:1 sa tešili z víťazstva. Vďaka zisku troch bodov znížili manko na ôsme miesto na jedenásť bodov, ktoré predstavujú stále veľkú, no rozhodne nie nezmazateľnú stratu. Belasí však potrebujú zbierať ďalšie víťazstvá.

Jedno si budú môcť pripísať na konto už zajtra, keďže ich po druhý raz v sezóne čaká druhý zápas počas dvoch dní. Slovan zajtra vyzve Traktor Čeľjabinsk, ďalšieho veľmi kvalitného protivníka z Východnej konferencie.

Traktor Čeljabinsk, ktorého najlepším výsledkom v histórii KHL je finálová účasť zo sezóny 2012/13, je aktuálne tabuľkovým susedom včerajšieho súpera Slovana Bratislava, so ziskom 72 bodov mu patrí štvrtá priečka Východnej konferencie. Hostia pricestovali do Bratislavy s výbornou fazónou – vyhrali štyri posledné zápasy. Naposledy sa predstavili v Záhrebe, kde v pondelok zdolali miestny Medveščak 3:2.

Prvý vzájomný duel v tejto sezóne zvládol lepšie Slovan, ktorí v Čeljabinsku triumfoval 3:1 zásluhou gólov Lušňáka, Chipchuru a Šišku.

Z celkového pohľadu je štatistika spoločných konfrontácii v rámci KHL vyrovnaná 4:4.

Najpamätnejší duel
odohrali Slovanisti s Traktorom v októbri 2013, keď doma prehrávali 0:3, 1:4 i 4:5, no nakoniec sa tešili zo skvelého obratu a víťazstva 6:5.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Za dva dni vyhral dva zápasy. Slovan zdolal aj Čeľabinsk