Slovan bol vlani na dne, teraz vedie v KHL tabuľku Západu

Nagy v dvoch zápasoch strelil štyri góly.
Nagy v dvoch zápasoch strelil štyri góly. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš, SITA|7. sep 2014 o 09:19

V nedeľu sa v KHL nehrá, 7. september je Deň spomienky na obete leteckej tragédie výpravy Lokomotivu Jaroslavľ. Pri havárii v roku 2011 zahynul aj slovenský útočník Pavol Demitra.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

MAGNITOGORSK, BRATISLAVA. Slovan pri svojej premiére v KHL v ročníku 2012/2013 prvé dva zápasy prehral a v tabuľke mal iba jeden bod za remízu s Rigou v riadnom hracom čase.

Vlani bol po dvoch prehrách s nulou na dne Západnej konferencie a teraz vedie tabuľku s plným počtom 6 bodov.

Vo štvrtok vyhral doma so Záhrebom 5:2 a v sobotu senzačne aj na ľade obhajcu titulu v Magnitogorsku 3:2.

V nedeľu sa v KHL nehralo, 7. septembra je Deň spomienky na obete leteckej tragédie výpravy Lokomotivu Jaroslavľ. Pri havárii v roku 2011 zahynul aj slovenský útočník Pavol Demitra.

Nagy a Cheechoo sú najlepší strelci KHL

Slovan v Magnitogorsku ustrážil trojicu Zaripov - Kovář - Moziakin, najnebezpečnejší útok KHL strelil iba jeden gól pri presilovke piatich proti trom.

Mužstvo z Bratislavy malo pri sprísnenom kurze posudzovania pravidiel opäť veľa vylúčených, až desať, ale výborne bránilo a opäť ho podržal švédsky brankár Johan Backlund.

"Dva góly sme strelili v presilovkách, a to boli hlavné dôvody, že sme získali tri body," uviedol na klubovom webe tréner Rostislav Čada.

Koučovi Slovana sa znova vyplatil variant v presilovej hre, keď rovnako ako v prvom zápase na miesto pravého obrancu zaradil útočníka Ladislava Nagya.

Skúsený krídelník v 9. minúte vystrelil od modrej čiary, vyrazený puk poslal Nedorost zblízka za chrbát brankára Košečkina.

V tretej tretine Nagy v presilovke zariadil víťazný gól, po prihrávke Baranku z pravej strany bleskovo vystrelil a Košečkinovi, ktorý sa presúval k žrdi, prekĺzol puk pod betónmi.

Nagy je so štyrmi gólmi spolu s Kanaďanom Jonathanom Cheechoom z Dinama Minsk najlepším strelcom KHL.

Nagyov gól.

Stále je veľa vylúčených

Slovan hral v Magnitogorsku sústredene, kolektívne, naklonil si športové šťastie. Odolal tlaku domácich (strely na bránku 29:19), v útoku bol efektívny.

Druhý gól strelil v 17. min Tičarov útok po rýchlom prečíslení obrany Magnitogorska, kombináciu Tičar - Murley - Bartovič zakončil kapitán mužstva presnou strelou z ľavej strany.

Dobré šance si v zápase vypracovali aj Surového a Ölveckého formácia, ale nepremenili ich. Dôležité však bolo, že ani neinkasovali gól.

"Stále máme dosť vylúčených, toho sa toho musíme vyvarovať," upozorňoval Ladislav Nagy pred ďalšími zápasmi v Rusku.

V pondelok o 15.00 SELČ hrá Slovan v Jekaterinburgu a trip zakončí v stredu v Kazani (17.30). Zápasy vysiela Sport2.

Zostrih zápasu v Magnitogorsku.

Hokej - KHL - sobota

Magnitogorsk - Slovan 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Góly: 4. Kovář (Lee, Mozjakin), 29. Grigorenko (Kosov) - 9. Nedorost (Nagy), 17. Bartovič (Murley, Tičar), 50. Nagy (Baranka, Jeglič)

Rozhodovali: Kadyrov, Safjuľov - Gordenko, Tomilov, vylúčení: 8:10 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 6614 divákov.

Magnitogorsk: Košečkin Birjukov, Antipin, Chabarov, Lee, Ibragimov, Bereglazov, S. Tereščenko Mozjakin, Kovář, Zaripov Platonov, Brent, Osala Kosov, Kamenev, Jakucenia Pare, Junkov, Timkin - Grigorenko

Slovan: Backlund - Sersen, Baranka, Starosta, Sigalet, Brejčák, Mihálik - Nagy, Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, Hudáček - Murley, Tičar, Bartovič - Jeglič, White, Ölvecký

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan bol vlani na dne, teraz vedie v KHL tabuľku Západu