Slovákov povedie vo Fínsku kapitán Chára

Zdeno Chára
Zdeno Chára (Autor: SME - Vladimír Šimíček)
Ondrej Gajdoš, SITA|3. máj 2012 o 11:23

Pre mňa sú kapitáni aj Miro Šatan a Dominik Graňák, povedal líder mužstva Chára.

Agentúrny článok bol o 20.35 nahradený autorským textom SME

Hokejistov Slovenska povedie na majstrovstvách sveta ako kapitán Zdeno Chára s asistentmi Miroslavom Šatanom a Dominikom Graňákom.

Tréner Vladimír Vůjtek určil za lídrov tri najväčšie osobnosti tímu. Hráčov s tým oboznámil na štvrtkovom popoludňajšom mítingu.

Chára je rodený líder

„Je jedno, kto bude kapitánom,“ povedal 206 centimetrov vysoký Chára. „Všetci vieme, o čo na tomto šampionáte Slovensku ide. Chceme sa dostať do štvrťfinále play off, aby sme sa potom kvalifikovali na olympiádu do Soči 2014. Vieme, ako treba viesť tento tím. V mužstve je niekoľko vodcov. Pre mňa sú kapitánmi aj Miro Šatan a Dominik Graňák.“

Chára je rodený líder. Vie sa obetovať pre kolektív a svojimi výkonmi na ľade je pre spoluhráčov príkladom. Dokazoval to na olympiáde vo Vancouvri 2010 a kapitánske céčko nosí aj v Bostone.

Mužstvo Bruins priviedol vlani k prvenstvu v Stanley Cupe. Pamätná je jeho reč v kabíne Bostonu, keď jeho mužstvo prehrávalo vo finálovej sérii s Vancouvrom 2:3 na zápasy a potom ju obrátilo.

Vyhrať aj s Kanadou

Tréner Vůjtek ocenil, že Chára si výborne rozumie so Šatanom, majú rovnaké myslenie. Šatan bol kapitánom Slovenska na všetkých troch medailových šampionátoch. Hráči očakávali, že práve táto skúsená dvojica povedie tím na ľade i mimo neho. Dominik Graňák ju dobre dopĺňa. Hrá na majstrovstvách sveta deviaty raz v rade, vypracoval sa medzi opory tímu.

„Je tu prvý zápas. S Kanadou sa budeme snažiť vyhrať, aj keď nás čaká nesmierne ťažký zápas,“ vravel Chára. „A potom pôjdeme krok za krokom, aby sme splnili náš cieľ.“

Okolo arény sa pracovalo

Keď slovenskí hokejisti vo štvrtok popoludní trénovali, okolo Hartwall arény bol ešte veľký pracovný ruch.

Pred halou pripravovali stánky pre divákov, buldozéry v prachu budovali prístupovú cestu od železničnej stanice.

Slnečné, no chladné počasie využívali fanúšikovia na prehliadku mesta a bolo medzi nimi aj niekoľko desiatok priaznivcov v slovenských dresoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovákov povedie vo Fínsku kapitán Chára