Slovákom bude čeliť hráč, ktorý pokoril tímy Premier League

Súboj kapitánov. Sigurdsson (č. 10) v súboji s poľským kanonierom Robertom Lewandowskim. Islanďania v poslednom reprezentačnom vystúpení príliš nenadchli.
Súboj kapitánov. Sigurdsson (č. 10) v súboji s poľským kanonierom Robertom Lewandowskim. Islanďania v poslednom reprezentačnom vystúpení príliš nenadchli. (Autor: SITA/AP)
Andrej Kuzmány|17. nov 2015 o 17:52

Oba tímy sa lúčia s úspešným rokom, keď sa prvýkrát vo svojej histórii kvalifikovali na majstrovstvá Európy. Slováci v Žiline v priateľskom stretnutí hostia Island.

BRATISLAVA. Bola to veľká senzácia. Druholigový Reading vyradil v sezóne 2009/10 v anglickej pohárovej súťaži FA Cup postupne tri tímy z Premier League.

A na všetkých úspechoch mal podiel mladý futbalista z Islandu.

Gylfi Sigurdsson najprv skóroval v 94. minúte opakovaného duelu s FC Liverpool. Vyrovnal na 1:1 a pre svoj tím vynútil predĺženie. Reading v ňom strhol víťazstvo na svoju stranu.

Potom rozhodol v 87. minúte stretnutie štvrtého kola s Burnley.

Nakoniec zaznamenal na ihrisku West Bromwichu Albion v predĺžení víťazný gól a svoje mužstvo dostal do štvrťfinále. Mal vtedy iba dvadsať rokov.

Dnes večer bude Sigurdsson v drese reprezentácie čeliť v priateľskom medzištátnom stretnutí v Žiline Slovensku.

Oba tímy majú za sebou úspešný rok, keď sa prvý raz vo svojej histórii kvalifikovali na európsky šampionát.

Island nastúpi bez svojej legendy Eidura Gudjohnsena, bývalého hráča londýnskej Chelsea či FC Barcelona. Momentálne pôsobí v ďalekej Číne a do Európy necestoval.

Môže byť ešte lepší

Keď si fanúšik futbalu pustí na internete zostrih gólov Gylfiho Sigurdssona, mnoho z nich padá z hranice alebo až spoza šestnástky.

Sigurdsson pôsobí už niekoľko sezón v anglickej Premier League

Podobne sa presadil v októbrovom kvalifikačnom súboji o postup na EURO 2016 proti Lotyšsku (2:2).

Ešte

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovákom bude čeliť hráč, ktorý pokoril tímy Premier League