Slováci sa v A-skupine stretnú s Belgickom, Rakúskom a Dánskom

(Autor: Ilustračné - SME - Gabriel Kuchta)
TASR|10. jan 2013 o 19:25

Slovenskí volejbalisti sa v novom ročníku Európskej ligy stretnú v základnej A-skupine s Belgickom, Rakúskom a Dánskom.

LUXEMBURG. Rozhodlo sa o tom na štvrtkovom žrebovaní v sídle Európskej volejbalovej konfederácie CEV v Luxembursku.

Celkovo sa v tohtoročnej edícii EL, ako informuje svf.sk, predstaví 12 družstiev, ktoré sú rozdelené do troch skupín. Hrá sa turnajovým spôsobom, záverečný turnaj Final Four sa uskutoční 13.-14. júla v tureckej Burse, kde Slováci vyhrali Európsku ligu v roku 2008. Nováčikom v Európskej lige je Čierna Hora, po dvoch rokoch vo Svetovej lige sa vracajú Portugalci a po dlhšom čase sa prihlásili do tejto súťaže aj Maďari. Papierovo najsilnejšia je C-skupina, kde sa stretnú Turecko, Portugalsko, Izrael a Bielorusko. V B-skupine sú Španielsko, ČR, Čierna Hora a Maďarsko.

Systém súťaže sa oproti minulej sezóne nezmenil. Každý z účastníkov skupín zorganizuje jeden turnaj na domáce pôde, na Slovensku sa uskutoční posledný štvrtý turnaj v termíne 4.-7. júla 2013. Miesto turnaja oznámi Slovenská volejbalová federácia neskôr.

V ženskej súťaži bude štartovať len osem družstiev, ktoré sú rozdelené do dvoch skupín. V A-skupine budú hrať Turecko, Bulharsko, Rumunsko a Maďarsko, v B-skupine sa stretnú Nemecko, Srbsko, Izrael a Belgicko. Záverečný turnaj Final Four sa uskutoční v termíne od 11. do 14. júla v Bulharsku (presný termín a miesto oznámi CEV neskôr).

"Je to zaujímavá skupina, s ktorou môžeme byť spokojní. Najsilnejším súperom by mali byť Belgičania, ktorí majú nepríjemný tím a disponujú aj kvalitnými legionármi. S Dánmi sme hrali Európsku ligu aj minulý rok a poznáme ich preto veľmi dobre. Organizujú tento rok majstrovstvá Európy, tak sa určite budú chcieť pripraviť čo najlepšie. Silu rakúskeho družstva poznám veľmi dobre, keďže už dlhšie v tejto krajine pôsobím.

Belgičania ešte budú hrať tento rok 3. kolo kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy a ak postúpia, tak budeme v skupine traja účastníci európskeho šampionátu, čo by bolo zaujímavé. Skupina je hrateľná a ja verím, že máme kvality na to, aby sme ju vyhrali a postúpili do Final Four. Určite to bude našim cieľom," povedal tréner slovenskej reprezentácie Štefan Chrtiansky st.

žreb EL 2013

muži:

A-kupina: SLOVENSKO, Belgicko, Rakúsko, Dánsko

B-skupina: Španielsko, Česko, Čierna Hora, Maďarsko

C-skupina: Turecko, Portugalsko, Izrael, Bielorusko

kalendár turnajov:

13.-16. júna: Rakúsko, Maďarsko, Bielorusko

20.-23. júna: Dánsko, Španielsko, Izrael

27.-30. júna: Belgicko, Čierna Hora, Turecko

4.-7. júla: SSLOVENSKO, ČR, Portugalsko

Final Four: 13.-14. júla v Burse, Turecko

ženy:

A-skupina: Turecko, Bulharsko, Rumunsko, Maďarsko

B-skupina: Nemecko, Srbsko, Izrael, Belgicko

Kalendár turnajov:

13.-16. júna: Turecko, Belgicko

20.-23. júna: Maďarsko, Srbsko

27.-30. júna: Rumunsko, Nemecko

4.-6. júla: Bulharsko, Izrael Final Four: 11.-14. júla v Bulharsku

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slováci sa v A-skupine stretnú s Belgickom, Rakúskom a Dánskom