Slováci proti Portugalsku s Kližanom, Lackom, Poláškom a Mertiňákom

TASR|4. sep 2012 o 11:36

Osemfinalista tenisového US Open Martin Kližan (52. v rebríčku ATP) bude lídrom slovenského tímu v baráži o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Portugalsku

BRATISLAVA. (14.-16. septembra na tvrdom povrchu Premier v bratislavskom NTC).

Okrem Tenistu roka 2011 figurujú v nominácii kapitána Miloslava Mečířa Lukáš Lacko a debloví špecialisti Filip Polášek s Michalom Mertiňákom. Portugalčania prídu do Bratislavy bez Ruia Machada, v neoficiálnej nominácii kapitána Pedra Cordeira je štvorica Federico Gil, Joao Sousa, Gastao Elias a Pedro Sousa.

Úvodné piatkové dvojhry sa začnú o 15.00, sobotňajšia štvorhra i nedeľňajšie single odštartujú o 14.00 Hlavným rozhodcom duelu bude Brit Alan Mills, v úlohe empajrových sa predstavia Novozélanďan Blaze Trifonovski a Slovák Michal Varmus. Hrá sa s loptičkami Wilson Australian Open.

Slováci majú portugalskému tímu čo odplácať, vlani v marci totiž prehrali v dueli 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davis Cupu na antuke v stredisku Cruz Quebrada neďaleko Lisabonu 1:4. O jediný bod sa vtedy postarali Mertiňák s Poláškom. Dva portugalské body získal Machado, ktorý zdolal Kližana i Lacka, tretí pridal Gil.

Mečířovi zverenci prehrali začiatkom februára v glasgowskej Braehead aréne s Veľkou Britániou 2:3 a po štvrtý raz za sebou ich čakajú záchranárske práce. Vlani zvíťazili v 2. kole play off v NTC nad Ukrajinou 4:1, rovnakým pomerom triumfovali v septembri 2010 v Minsku nad domácim Bieloruskom a v roku 2009 deklasovali doma Macedónsko 5:0.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slováci proti Portugalsku s Kližanom, Lackom, Poláškom a Mertiňákom