Slováci Podstavek a Kukoľ dostali v Česku červené, Slavia zdolala Plzeň

Plzeň so Slaviou len prehrala.
Plzeň so Slaviou len prehrala. (Autor: SITA/AP)
SITA|23. aug 2014 o 19:05

Výsledky sobotňajších stretnutí 5. kola najvyššej českej futbalovej súťaže Synot ligy.

PRAHA. Slovenský univerzál Jaroslav Machovec výrazne prispel k sobotňajšiemu víťazstvu Českých Budějovíc 2:1 nad Mladou Boleslavou v rámci 5. kola najvyššej českej futbalovej súťaže.

Dvadsaťsedemročný rodák z Rakovníka najprv v 8. min vyrovnal po zásahu hosťujúceho Mirzada Mehanoviča a v 73. min prihral na gól Petrovi Benátovi.

Zápas nevyšiel inému Slovákovi v domácom drese Matejovi Podstavekovi. Stopér v 20. min dostal žltú kartu, o tri minúty neskôr ďalšiu a musel opustiť hraciu plochu. Č. Budějovice dosiahli prvú výhru v novom ročníku.

V sobotu sa červenalo aj pred očami ďalšieho slovenského futbalistu. Vladimír Kukoľ z Jihlavy inkasoval taktiež dve žlté karty, prvú v 27. min a druhú o polhodinu neskôr.

Jihlava prehrala na pôde Jablonca 0:2 a z piatich zápasov v tejto sezóne nemá na konte ani bod.

V šlágri kola Slavia Praha v Edene pred 11.003 divákmi zdolala Viktoriu Plzeň 1:0. Slávisti, za ktorých odohral Martin Juhár celý zápas a Martin Dobrotka nastúpil v 63. minúte, sú na čele tabuľky so 4 výhrami a jednou prehrou.

Plzeň, za ktorú odchytal celý duel Matúš Kozáčik, celý zápas odohral Patrik Hrošovský a v 63. minúte nastúpil Marek Bakoš, je druhá s dvojbodovou stratou na lídra. Viktoria v lige prehrala prvýkrát po 15 zápasoch.

5. kolo českej futbalovej Synot ligy

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

Gól: 66. Zmrhal

/M. Juhár celý zápas, M. Dobrotka nastúpil v 63. min - M. Kozáčik odchytal celý zápas, P. Hrošovský odohral celý zápas, M. Bakoš nastúpil v 63. min/

České Budějovice - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)

Góly: 8. MACHOVEC, 73. Benát - 3. Mehanovič, ČK: 23. PODSTAVEK (Č. Budějovice) po 2. ŽK

Jaroslav Machovec odohral celý zápas a skóroval, Matej Podstavek (obaja Č. Budějovice) nastúpil v základe a inkasoval červenú kartu. Michal Ďuriš odohral celé stretnutie, Milan Lalkovič (obaja Ml. Boleslav) nastúpil v 74. min.

FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)

Góly: 39. P. Dvořák, 71. Halilovič

Juraj Križko odohral celý duel, brankár Martin Kuciak (obaja Hr. Králové) sedel na lavičke náhradníkov, Tomáš Košút absolvoval celé stretnutie a v 67. min dostal žltú kartu, gólman Juraj Semanko (obaja Slovácko) sedel na lavičke náhradníkov.

FK Jablonec - FC Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)

Góly: 24. a 50. F. Novák, ČK: 57. KUKOĽ (Jihlava) po 2. ŽK

Vladimír Kukoľ (Jihlava) nastúpil v základnej zostave a v 57. min bol vylúčený

1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 2:3 (1:0)

Góly: 23. Fillo, 90.+ Švancara - 52. Mosquera, 68. Moravec, 88. Brabec

Tomáš Hájovský (Příbram) hral do 69. min a v 54. min videl žltú kartu. Lukáš Pauschek odohral celý duel, Matúš Mikuš hral do 68. min, keď ho vystriedal Ivan Lietava, Martin Cseh (všetci Bohemians) nastúpil v nadstavenom čase.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Slováci Podstavek a Kukoľ dostali v Česku červené, Slavia zdolala Plzeň