Slováci nastúpia proti Slovincom bez Kližana

Martin Kližan nebude Slovensko reprezentovať v Davisom pohári.
Martin Kližan nebude Slovensko reprezentovať v Davisom pohári. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. feb 2015 o 08:05

Kližan sa nebude pripravovať na budúcotýždňové daviscupové stretnutie proti Slovinsku, ale na turnaje v Amerike, povedal nehrajúci kapitán Miloslav Mečíř.

BRATISLAVA. Tenista Martin Kližan nebude reprezentovať Slovensko v marcovom domácom súboji I. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2015 reprezentačných družstiev mužov proti Slovinsku.

Informuje o tom sobotné vydanie denníka Šport.

"Martin Kližan by mal začať trénovať od pondelka. Nebude sa však pripravovať na budúcotýždňové daviscupové stretnutie proti Slovinsku, ale na turnaje v Amerike," prezradil nehrajúci kapitán tímu Miloslav Mečíř.

Môže urobiť dve zmeny

"Hovoril som s ním už dva razy. Proti Slovincom nebude hrať. Keby mi to dal aspoň vedieť pred zverejnením nominácie," povzdychol si.

Mečíř môže do štvrtka urobiť dve zmeny. V pôvodnej nominácii figurovali spoločne s Kližanom aj Lukáš Lacko, Norbert Gombos a Igor Zelenay.

Slovinci pricestujú do Bratislavy s kvartetom Blaž Kavčič (110.), Grega Žemlja (884.), Tom Kočevar Dešman (549.) a Mike Urbanija (586.).

V nominácii kapitána Blaža Trupeja nie je momentálne najlepší slovinský hráč Blaž Rola (85.), ktorý dal prednosť individuálnemu programu. Chýba i Aljaž Bedene. Janeza Semrjaca trápia zdravotné problémy.

Prvý vzájomný zápas

V daviscupovej histórii pôjde o prvý vzájomný súboj. Slováci vlani po domácich triumfoch nad Lotyšskom a Rakúskom postúpili do baráže o svetovú skupinu.

V nej však prehrali v Chicagu s favorizovaným tímom USA hladko 0:5.

Stretnutie Slovensko - Slovinsko sa uskutoční v dňoch 6. - 8. marca 2015 na tvrdom povrchu v Aegon aréne Národného tenisového centra (NTC) v Bratislave.

Hlavným rozhodcom bude Nemec Norbert Peick, empajrovými arbitrami Srbka Marijana Veljovičová a domáci Michal Varmus.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slováci nastúpia proti Slovincom bez Kližana