Slováci nastúpia netradične - bez kapitána

Zdeno Cíger.
Zdeno Cíger. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|7. feb 2017 o 19:18

V predchádzajúcich dvoch ročníkoch ho suverénne vyhrali. Na slovenských hokejových reprezentantov čaká domáci Slovakia Cup.

NITRA. Bude to posledný prípravný turnaj slovenských hokejistov pred májovými majstrovstvami sveta. Aj preto chcel mať reprezentačný tréner Zdeno Cíger na tohtotýždňovom Slovakia Cupe k dispozícii najlepších hráčov pôsobiacich v Európe. Choroby a zranenia mu však plány naštrbili.

„Ladislav Nagy ešte nie je nastavený na reprezentáciu, Tomáš Surový má zranené triesla a Michel Miklík má zdravotné ťažkosti po tvrdom zákroku,“ vyratúval Cíger.

Sparťania prídu vo štvrtok

Počítať nebude môcť ani s kapitánom Vladimírom Draveckým, ktorý má problémy s trieslami. V nadchádzajúcich zápasoch nebude mať na drese žiadny hráč kapitánske céčko.

„Vlada berieme ako lídra a aj preto príde medzi nás. Hrať zrejme nebude. Rozhodli sme sa, že budeme mať troch asistentov, a to Čajkovského, Švarného a Graňáka,“ naznačil kouč.

Už tretíkrát v tejto sezóne sa z reprezentačného zrazu ospravedlnil Christián Jaroš. Obranca švédskej Luley nepríde pre chorobu.

Dominik Graňák je najskúsenejším hráčom.
Dominik Graňák je najskúsenejším hráčom. (Autor: TASR)

„Je asi zakliaty. Najskôr mal otras mozgu, potom zápal lakťa a teraz dostal záhadnú virózu. Vieme, že má záujem reprezentovať a možno už nabudúce bude v poriadku,“ podotkol Cíger.

K reprezentácii sa ešte vo štvrtok pridajú hokejisti Sparty Praha, ktorých v utorok čakalo finále Ligy majstrov s Frölundou. Určite však nepríde obranca Juraj Mikuš, ktorého nahradí slovanista Ivan Švarný.

„Som rád, že sa chlapci núkajú do reprezentácie. Bakoš s Marcinkom neváhali prísť až z Číny, čo je pozitívne,“ uviedol Cíger.

Dvaja hráči z domácej ligy

Prvýkrát v tejto sezóne by si reprezentačný dres mali obliecť bratia Libor a Július Hudáčkovci. „Libor má dobrú výkonnosť, je efektívny a verím, že nám pomôže skvalitniť tím.“

Najskúsenejším hokejistom vo výbere bude obranca Dominik Graňák. Do národného tímu sa dostali aj dvaja hráči zo slovenskej Tipsport ligy - Dávid Buc z Banskej Bystrice a Marek Slovák z Nitry, pre ktorého to bude vôbec prvá reprezentačná skúsenosť.

Július Hudáček pri príchode na zraz.
Július Hudáček pri príchode na zraz. (Autor: TASR)

„Slovák podáva kvalitné výkony, preto chceme vidieť, ako sa ukáže na medzinárodnej úrovni,“ naznačil Cíger.

Na slovenský výber čakajú tri stretnutia. Vo štvrtok nastúpia Slováci v prípravnom zápase v Nových Zámkoch proti olympijskému výberu Ruska, o deň neskôr si už v rámci turnaja s rovnakými súperom zmerajú sily v Nitre a v sobotu nastúpia proti Bielorusku alebo Švajčiarsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci nastúpia netradične - bez kapitána