19.05.2023 | Skupina B
19.05.2023 | Sk. B
7 - 4
(0:1, 3:0, 0:2, 4:1, 0:0)

V Riga Arene sa vznášal duch Nagana. Slováci ukradli aspoň bod (Sportnet podcast)

Sportnet podcast - špeciál k MS v hokeji 2023.
Sportnet podcast - špeciál k MS v hokeji 2023. (Autor: Sportnet)

Slováci prehrali s Kazachstanom, no stále majú šancu postúpiť.

RIGA. Keď sa v 53. minúte rútil na brankára Hlavaja Arkadij Šestakov, v Riga Arene sa vznášal duch Nagana. Slovenský brankár však skvelým zákrokom zneškodnil tutovku kazašského útočníka. Namiesto 2:4 bolo o štyri minúty neskôr po strele Pavla Regendu 3:3.

Priamo z dejiska MS v hokeji v Rige

Slovenskí hokejisti prehrali v piatom zápase na majstrovstvách sveta s Kazachstanom 3:4 po nájazdoch. Craig Ramsay viedol slovenskú reprezentáciu v 123. súboji, čo je rekord. Hráči mu mohli nachystať aj krajší darček. "Určite ich neviním z toho, že mi ho pokazili. Vyšlo to tak," vravel Kanaďan. 

S moderátorom Stanom Benčatom sa dozviete:

  • Ako hodnotili prehru s Kazachstanom Mislav Rosandič či Pavol Regenda?
  • Kde videl príčiny neúspechu tréner Craig Ramsay?
  • Aké sú po zápase postupové šance Slovákov?

Všetky podcasty Sportnet.sk nájdete na tomto odkaze >>>

Keď slovenský tím prehral s Kazachstanom v roku 1998 na olympijskom turnaji v Nagane, väčšina hráčov, ktorí korčuľovali na ľade v Rige, ešte nebola na svete.

Súper, ktorý priviedol na šampionát mladý tím (deväť hráčov sa narodilo po roku 2000), bol v eufórii. "Nikdy by mi nenapadlo, že zdoláme slovenský tím. Zvlášť, keď je v mužstve ešte aj dvojka minuloročného draftu NHL," vravel po zápase kazašský reportér Jernur Saudegerov.

Napriek nepríjemnej prehre je slovenský tím stále v hre o postup do štvrťfinále. Vypočujte si 10. časť podcastu Sportnet z dejiska MS v hokeji, v ktorom sme rozobrali studenú kazašskú sprchu, aj obľúbenú postupovú matematiku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»V Riga Arene sa vznášal duch Nagana. Slováci ukradli aspoň bod (Sportnet podcast)