Šláger Serie A: Inter Miláno privíta AS Rím s Gyömbérom

Tím AS Rím považujú mnohí odborníci za aktuálne najlepší tím v Taliansku.
Tím AS Rím považujú mnohí odborníci za aktuálne najlepší tím v Taliansku. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. okt 2015 o 13:40

Viacerí odborníci ho považujú za najlepší tím v Taliansku. AS Rím je na čele Serie A o dva body pred troma súpermi. Vrátane Interu Miláno, s ktorým sa stretne v najbližšom kole.

MILÁNO. Aktuálny líder najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A 2015/2016 AS Rím sa v sobotňajšom dueli 11. kola na trávniku Interu Miláno bude snažiť upevniť si vedúce postavenie v tabuľke.

Rimania, medzi ktorých patrí aj slovenský defenzívny univerzál Norbert Gyömbér, doteraz nazbierali dvadsaťtri bodov. O dva viac ako trio SSC Neapol, AC Fiorentina a najbližší súper z Milána.

Obom tímom sa momentálne darí. Inter neprehral v posledných štyroch ligových dueloch. Séria AS Rím v rámci Serie A trvá ešte o zápas dlhšie.

Rivali sa doteraz v rámci Serie A stretli 164-krát. Sedemdesiat súbojov získali pre seba Milánčania. Mužstvo z hlavného mesta uspelo v 47 prípadoch.

V uplynulej sezóne AS doma zdolalo Inter 4:2.

AS, ktoré vedie francúzsky tréner Rudi Garcia, považujú v tomto období viacerí odborníci za najlepší tím v Taliansku. Doteraz získal tri majstrovské tituly. Naposledy sa tešil v roku 2001 pod vedením legendárneho kouča Fabia Capella.

"Rudi Garcia má k dispozícii všetko potrebné vrátane kvalitných hráčov na to, aby v tejto sezóne vyhral Scudetto," vyhlásil pre Football Italia Capello.

"Ešte je príliš skoro rozprávať sa o titule. Získal som ich množstvo, takže viem, ako to funguje. Máme pred sebou dlhú cestu. Ideme však správnym smerom a musíme v tom pokračovať," tvrdí obranca AS Maicon.

Počas angažmánu v tábore súpera (2006-2012) získal štyri ligové tituly.

maicon_res.jpg

Maicon získal štyri tituly s Interom Miláno. Teraz si oblieka dres AS Rím. FOTO - SITA/AP.

"Rimania budú pre nás veľkou skúškou. Súper má skvelý tím s rýchlymi hráčmi ako Gervinho a Mohamed Salah. Nemôžeme si dovoliť žiadne chyby. Od prvej minúty musíme byť maximálne koncentrovaní," cituje portál goal.com slová kouča Interu Roberta Manciniho.

"V utorok v Bologni sme ukázali, že vieme zvládať náročné zápasy. Musíme sa odraziť najmä od výkonu v druhom polčase a zlepšiť nás prejav v začiatkoch stretnutí," dodal.

Náprotivok Rudi Garcia zostáva pred prestížnym meraním síl tajomný. Odmietol sa baviť o tom, či sa jeho tím bude prezentovať tradičným ofenzívnym futbalom alebo dôležitosti duelu prispôsobí defenzívnejšiu taktiku.

"Vo Florencii sme plánovali hrať na protiútoky, zatiaľ čo naposledy proti Udinese sme neprestali útočiť ani po strelení prvého gólu. Som rád, že moji hráči sú schopní čítať hru a správne vyhodnocovať herné situácie," vyhlásil päťdesiatjedenročný Rudi Garcia.

Bosniansky útočník Edin Džeko odmieta tvrdenia, že sobotňajší duel s Interom Miláno bude mať rozhodujúci vplyv v pretekoch o Scudetto.

"Či som prekvapený, že sme na čele Serie A? Vedel som, že sa v klube dáva dokopy skvelý tím. Treba si však uvedomiť, že ešte je pred nami veľa zápasov. Duel s Interom nebude rozhodujúci, hoci má svoju váhu," povedal pre portál Football Italia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Šláger Serie A: Inter Miláno privíta AS Rím s Gyömbérom