Škrtel v zostave Liverpoolu nepomohol FC k bodom

SITA|24. aug 2009 o 23:07

Slovenský futbalista Martin Škrtel odohral v drese anglického veľkoklubu FC Liverpool celý pondelňajší duel 3. kola Premier League 2009/2010 proti Aston Ville.

LIVERPOOL. Slovenský futbalista Martin Škrtel odohral v drese anglického veľkoklubu FC Liverpool celý pondelňajší duel 3. kola Premier League 2009/2010 proti Aston Ville, v ktorom "The Reds" prehrali 1:3.

Dvadsaťštyriročný stopér sa vrátil do zostavy mužstva z Anfield Road po jednozápasovej pauze spôsobenej zranením sánky v úvodnom dueli nového ročníka najvyššej anglickej súťaže proti Tottenhamu Hotspur (1:2). Škrtel sa vtedy v prvom polčase nešťastne zrazil hlavou s vlastným spoluhráčom Jamiem Carragherom a v 75. min musel napokon pre bolesti predčasne odísť z ihriska.

V pondelňajšom zápase podal bývalý hráč Trenčína a Zenitu Petrohrad spoľahlivý výkon. No ani ten nestačil Liverpoolu na zisk čo i len jediného bodu. Zverenci španielskeho trénera Rafaela Beníteza prehrávali už po prvom polčase 0:2, keď skóre stretnutia otvoril vlastný gól Lucasa Leivu a v nadstavenom čase prvého dejstva sa hlavičkou po rohovom kope presadil hosťujúci obranca Curtis Davies.

Kontaktný presný zásah na 1:2 zaznamenal v 72. min španielsky kanonier Fernando Torres, ktorý poslal do siete center Argentínčana Emiliana Insuu. O tri minúty neskôr však rozhodol o osude stretnutia Ashley Young, ktorý premenil pokutový kop po faule liverpoolskeho kapitána Stevena Gerrarda na Reo-Cokera. Martin Škrtel nebojácne absolvoval všetky súboje, z ktorých v drvivej väčšine vyšiel víťazne. Na jeho výkone vôbec nebolo poznať, že by bol zdravotne obmedzený.

V stopérskej dvojici s dvojnásobným najlepším futbalistom SR nastúpil Jamie Carragher. Škrtel dostal v 88. min žltú kartu za taktický faul v strede ihriska na prenikajúceho hosťujúceho hráča. Najnovšia posila FC Liverpool, grécky stopér Sotirios Kyrgiakos, sa na súboj proti Aston Ville nezmestil ani na lavičku náhradníkov a stretnutie sledoval len z tribúny.

Ak sa nestane nič nepredpokladané, urastený stredný obranca Martin Škrtel by mal byť k dispozícii reprezentačnému trénerovi SR Vladimírovi Weissovi st. v dôležitom kvalifikačnom stretnutí o postup na majstrovstvá sveta 2010 v Juhoafrickej republike 5. septembra proti Česku.

Výsledok pondelňajšieho zápasu 3. kola Premier League 2009/2010:

FC Liverpool - Aston Villa 1:3 (0:2)

Góly: 72. Torres - 34. Lucas Leiva (vlastný), 45. Davies, 75. A. Young (z pok.kopu), 43 667 divákov

Zostava FC Liverpool: Reina - G. Johnson, ŠKRTEL, Carragher, Insua - Lucas Leiva (66. Voronin), Mascherano - Kuyt, Gerrard, Benayoun (76. Babel) - F. Torres.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Škrtel v zostave Liverpoolu nepomohol FC k bodom