Škrtel pred Chelsea: Aj prehra nám dodala sebavedomie

Brankár Liverpoolu Simon Mignolet (v strede) reaguje po tom, ako hráč Realu Madrid Karim Benzema strelil úvodný gól Liverpoolu. Vpravo reaguje Slovák Martin Škrtel.
Brankár Liverpoolu Simon Mignolet (v strede) reaguje po tom, ako hráč Realu Madrid Karim Benzema strelil úvodný gól Liverpoolu. Vpravo reaguje Slovák Martin Škrtel. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. nov 2014 o 22:46

V Madride sme ukázali, že môžeme vzdorovať jednému z najlepších tímov na svete, povedal.

LIVERPOOL. Futbalisti FC Liverpool síce v utorok prehrali aj v druhom zápase s Realom Madrid v B-skupine Ligy majstrov, po domácom debakli 0:3 to však tentoraz bolo len 0:1 a podľa slovenského stopéra The Reds Martina Škrtela poskytol výkon veľa pozitív, ktoré sa dajú preniesť do sobotňajšieho domáceho duelu s lídrom Premier League FC Chelsea (13.45 h SEČ) v 11. kole.

"Ukázali sme, že môžeme vzdorovať jednému z najlepších tímov na svete, ak nie úplne najlepšiemu. Môže nám to dodať sebavedomie," povedal 29-ročný obranca.

"Po zápase sme pociťovali sklamanie z nezdaru, ale pri spätnom pohľade bol ten výkon v poriadku. Zahrali sme pomerne dobre a takto sme si počínali aj v defenzíve," povedal Škrtel pre stránku svojho klubu.

Zverenci Brendana Rodgersa si v šestnástich tohtosezónnych vystúpeniach iba dva razy udržali čistý štít.

"Keď dostávate góly, prví na rane sú zadáci a brankár. Je ľahké kritizovať defenzívu, treba však zdôrazniť, že útočíme ako tím aj bránime ako tím. Nie je to teda len o niekoľkých hráčoch. Vieme však, čo sme robili zle a v čom boli chyby. Pokúsime sa na tom zapracovať, zahrať lepšie vzadu a zároveň strieľať viac gólov," dodal Škrtel.

Liverpool figuruje na 7. priečke v tabuľke so 14 bodmi pri bilancii 4 - 2 - 4 a vyváženom skóre 13:13. Ak by zdolal Londýnčanov, zaostával by za nimi o 9 bodov. FCL čaká na triumf nad Chelsea od 8. mája 2012.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Škrtel pred Chelsea: Aj prehra nám dodala sebavedomie