Škrtel po postupe do finále Carling Cupu: Zaslúžili sme si to

Martin Škrte
Martin Škrte (Autor: SITA/AP)
TASR|26. jan 2012 o 11:44

Slovenský defenzívny stĺp čerstvého finalistu anglického futbalového Ligového pohára Martin Škrtel z Liverpool FC sa už nevie dočkať zápasu o titul vo Wembley.

LIVERPOOL. V stredu večer "The Reds" na Anfield Road remizovali v semifinálovej odvete s Manchestrom City 2:2 a po výhre v prvom súboji na pôde Citizens 1:0, sa vo finálovom dueli 26. februára vo Wembley stretnú s druholigovým Cardiffom City.

V drese bývalého 5-násobného európskeho šampióna odohral celý zápas slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel. Ten sa vo finále prestížneho Carling Cupu stretne s krajanom Filipom Kissom, kapitán slovenskej reprezentácie do 21 rokov oslavoval so spoluhráčmi postup už v utorok po penaltovej lotérii s Crystal Palace.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo odvetu zvládnuť a postúpili sme do finále. Síce sme dvakrát doťahovali výsledok, ale myslím si, že sme si vypracovali viac šancí. Škoda, že sme ich nepremenili. Postup sme si zaslúžili a tešíme sa na finále," citovala Škrtela jeho oficiálna webová stránka.

Liverpool bude mať šancu získať rekordný ôsmy titul v súťaži, ktorú založili v roku 1960. Úradujúcim víťazom je ešte stále Birmingham City, to sa ale 26. februára zmení. Víťaz Carling Cupu si zaistí účasť v Európskej lige UEFA (ak neobsadí v Premiership pozíciu zaručujúcu účasť v Lige majstrov).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Škrtel po postupe do finále Carling Cupu: Zaslúžili sme si to