Nečakali to ani Poliaci. Slovenské nádeje senzačne ovládli záver letnej skokanskej sezóny

Tamara Mesíková
Tamara Mesíková (Autor: Iveta Mesíková)
Matej Hank|24. okt 2023 o 14:59

Kapustíková bola najmladšou pretekárkou v súťaži.

SZCZYRK. Nečakal to nikto. Slovenské duo v skokoch na lyžiach Tamara Mesíková a stále len 14-ročná Kira Kapustíková ovládlo majstrovstvá Poľska.

Staršia, no stále 17-ročná Mesíková, triumfovala na ženskom šampionáte v letných skokoch. Na fantastickom druhom mieste skončila Kapustíková s výborným výsledkom a stratou len 0,8 boda na krajanku.

Úspech Sloveniek nečakali ani domáci Poliaci. Na zväzovom webe uviedli, že boli prekvapení ich umiestnením. Už v tréningoch ukázali slovenské reprezentantky silu, Kapustíková ich ovládla.

Skočila 90 metrov a pred druhou Nataliou Slowikovou mala náskok 5,9 boda. Tretie miesto patrilo Mesíkovej, skočila 84,5 metra.

Tréningy na hlavnú časť sa skákali na ľadovej stope, ktoré Mesíkovej vôbec nevyšli.

V Poľsku však vládlo teplé počasie a organizátori sa rozhodli, že ľad roztopia a skákať sa bude na normálnej stope.

Ostatným pretekárom nevyhovuje, Mesíková si ho však pochvaľovala. Štartové číslo jedna nezvykne byť najideálnejším.

Mesíková doletela v prvom a aj v druhom kole na hranicu 93 metrov. S prvým skokom bola spokojná, v druhom však netrafila hranu.

Takmer na vlas rovnako skákala aj Kapustíková, ktorá v prvom kole skočila 92 metrov. Na pretekoch bola ako 14-ročná najmladšou súťažiacou.

O niečo horší, no stále solídny výsledok predviedol brat striebornej medailistky Hektor Kapustík.

Vekom stále tínedžer sa medzi mužmi umiestnil v konkurencii mien, ako napríklad Kamil Stoch či Dawid Kubacki, na 24. mieste.

Kapustík predviedol skoky dlhé 91,5 a 87 metrov. Druhým Slovákom na štarte bol Erik Kapiaš, ktorý finišoval na 35. mieste. Jakub Karkálik do hlavných pretekoch nepostúpil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Skoky na lyžiach»Nečakali to ani Poliaci. Slovenské nádeje senzačne ovládli záver letnej skokanskej sezóny