Sklamaný Pálffy hovorí o slabej lige: "Toto nemá s hokejom nič spoločné!"

TASR|23. sep 2007 o 21:43

Bratislava 23. septembra (TASR) - Značne roztrpčený bol Žigmund Pálffy po ďalšej prehre jeho Skalice, ktorá 59 minút ani z veľkých šancí nedokázala dať ...

Bratislava 23. septembra (TASR) - Značne roztrpčený bol Žigmund Pálffy po ďalšej prehre jeho Skalice, ktorá 59 minút ani z veľkých šancí nedokázala dať domácemu Slovanu gól. Hviezdu slovenskej extraligy ani tak nemrzela prehra 1:3, ako prehajdákané presilovky: "Bez gólu sa nedá vyhrať a v piatich proti trom je povinnosťou dať. gól."

Podľa Pálffyho v modernom hokeji rozhodujú práve početné výhody. Jeho pohľad nielen v tejto oblasti smerom dovnútra domácej súťaže je mimoriadne kritický. Útočník s gloriolou individuálnych úspechov v NHL si servítku pred ústa nedáva a jednoznačne vyjadruje sklamanie nad úrovňou extraligy s tým, že je kritický aj voči sebe: "Je to slabá liga a ja sa jej prispôsobujem. Ťažko to je vôbec hodnotiť, lebo to s hokejom nemá nič spoločné. Mojou zodpovednosťou v tíme je dávať góly a v posledných dvoch zápasoch som nedal. Prispôsobujem sa a to je chyba. Človek sa snaží niečo povedať v kabíne a my si rozprávame stále dokola to isté. Najhoršie je, že tu sa hráči nedajú vymeniť na rozdiel od NHL necítia žiadny tlak a to je zásadný problém."

Strelec úvodného gólu Slovana Miroslav Lažo to však so skalickým tímom až tak tragicky nevidel: "Žigo je vynikajúci hráč. Dnes síce nebodoval, ale bolo ho cítiť v presilovkách, je tam kus rozvahy a hokejového umu. A vôbec celý tím Skalice hral dobre, tí mladí chalani bojovali a snažili sa. My sme ale splnili naše taktické plány a výborne zase zachytal Sasu Hovi."

Nachádzate sa tu:
Domov