Ďalšiu parádu predviedol Litovčan, outsider potrápil van Gerwena

Michael van Gerwen.
Michael van Gerwen. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|18. dec 2021 o 23:50

Výsledky štvrtého hracieho dňa MS v šípkach 2022.

LONDÝN. Majstrovstvá sveta v šípkach 2022 majú za sebou štyri hracie dni a diváci v londýnskej hale Alexandra Palace videli už dva perfektné legy.

Kým v piatok večer predviedol skvelú hru na deväť šípok Škót William Borland, o deň neskôr ho efektne napodobil Darius Labanauskas z Litvy. Zvolil menej typickú kombináciu, keď postupne hodil 174, 180 a 147.

Podarilo sa mu to proti Belgičanovi Mikeovi De Deckerovi a hoci úvodný set získal vo svoj prospech, napokon do druhého kola po prehre 1:3 nepostúpil.

"Leg na deväť šípok je špeciálny moment v mojom živote, ale nemôžem si ho užiť. Myslím si, že som o tom premýšľal príliš dlho.

Nedokázal som sa sústrediť tak, ako som potreboval na víťazstvo v zápase. Mike však hral dobre a zaslúžil si to," povedal Labanauskas, ktorý si na svetovom šampionáte v roku 2020 zahral vo štvrťfinále.

Zaujímavosťou je, že len tretíkrát sa v histórii MS v šípkach stalo, že v jednom ročníku padli až dve "deviatky". Stalo sa tak v rokoch 2013 (Dean Winstanley, Michael van Gerwen) a 2014 (Terry Jenkins, Kyle Anderson).

V sobotu sa predstavila v akcii aj najvýraznejšia šípkarska osobnosť poslednej dekády. Michael van Gerwen bol proti Chasovi Barstowovi jasným favoritom.

V rozhodujúcom legu prvého setu však premárnil sedem šípok na double a napokon mu ho outsider duelu vyfúkol po zavretí 116 bodov.

V ďalšom priebehu sa však ukázala kvalita fenomenálneho Holanďana. Získal tri sety po sebe a hoci ho súper potrápil, na postup mu to nestačilo.

Majstrovstvá sveta v šípkach 2022

1. kolo:

Jamie Hughes (Angl.) - Raymond Smith (Austr.) 1:3

Callan Rydz (Angl.) - Yuki Yamada (Jap.) 3:0

Darius Labanauskas (Lit.) - Mike De Decker (Belg.) 1:3

Adam Hunt (Angl.) - Boris Krčmar (Chorv.) 3:0

Ted Evetts (Angl.) - Jim Williams (Wal.) 1:3

Rowby-John Rodriguez (Rak.) - Nick Kenny (Wal.) 3:0

2. kolo:

Ian White (Angl.) - Chris Landman (Hol.) 3:1

Michael van Gerwen (Hol.) - Chas Barstow (Angl.) 3:1

Bývalý hádzanár Fero Šulc o šípkach v podcaste Vykroč

Manažér steelovej sekcie a zároveň reprezentačný tréner František Šulc ml. rozpráva o tom, čo je to šípkarsky bacil a ako chytil aj jeho, o stave a rozvoji tohto športu u nás, o rozdiele medzi steelami a softami v šípkach, o turnaji, ktorý nám závidí pol Európy, ale aj o jeho šípkarskom zranení (áno, aj pri šípkach sa dá zraniť...) a tom, či je alkohol v šípkach doping, alebo aj o tom, či sa mu už podarila "perfect game" - trafiť 501 bodov na 9 pokusov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Šípky»Ďalšiu parádu predviedol Litovčan, outsider potrápil van Gerwena