Halepová mala panický záchvat, jej tréner sa ospravedlnil fanúšikom

Rumunská tenistka Simona Halepová.
Rumunská tenistka Simona Halepová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|27. máj 2022 o 09:22

Rumunka si na pomoc musela zavolať lekára.

PARÍŽ. Rumunská tenistka a bývala svetová jednotka Simona Halepová po vyradení v 2. kole dvojhry na Roland Garros prezradila, že počas zápasu s Číňankou Čeng Čchin-wen mala panický záchvat.

Parížska šampiónka z roku 2018 sa počas pauzy na konci prvého setu nevedela na lavičke poriadne nadýchnuť a musela si zavolať na pomoc lekára.

"Bol to panický útok. Nevedela som, čo mám v danej chvíli robiť, pretože ho nemávam často," povedala podľa AFP rodáčka z mesta Konstanca.

"V tom čase som vyhrávala a hrala som dobre. Napokon som zápas prehrala. Nedokázala som sa naplno koncentrovať," doplnila.

Dvojnásobná grandslamová víťazka je už zdravotne v poriadku: "Po zápase to bolo ťažké, no teraz mi je už dobre. Dostala som sa z toho. Z tejto epizódy sa poučím. Nebolo to to nič nebezpečné, lekári všetko preverili."

K nečakane rýchlemu koncu Halepovej na Roland Garros sa vyjadril aj jej tréner Patrick Mouratoglou, s ktorým spolupracuje od apríla tohto roka. Bývalý kouč Sereny Williamsovej zobral za prehru plnú zodpovednosť.

"Vždy som bol hrdý na svoje úspechy s mojimi hráčmi, no musím priznať aj to, keď neodvádzam dosť dobrú prácu," začal svoj príspevok.

"Výsledky, ktoré sme dosiahli v Madride, Ríme a na Roland Garros, sú pre hráčku Simoninho kalibru nedostatočné a beriem za ne plnú zodpovednosť.

Simona je plne oddaná, motivovaná, dáva do toho všetko pri každej výmene. Je šampiónka. Očakávam od seba oveľa lepšiu prácu a chcem sa ospravedlniť jej fanúšikom," uviedol Mouratoglou na sociálnych sieťach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Halepová mala panický záchvat, jej tréner sa ospravedlnil fanúšikom