Šesták už pod Grigom s Hippom nechce hrať

(Autor: TASR)
SITA|10. apr 2013 o 12:59

Skúsený slovenský útočník povedal v rozhovore pre Denník Šport, že si nevie predstaviť reprezentovať pod súčasnou dvojicou trénerov.

BRATISLAVA. Dlho prehliadaný futbalový útočník Stanislav Šesták sa vyjadril, že nechce reprezentovať Slovensko pod vedením súčasnej dvojice trénerov A-mužstva SR Stanislava Grigu a Michala Hippa.

So šiestimi gólmi najlepší strelec SR v úspešnej kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2010 do Juhoafrickej republiky naposledy reprezentoval rodnú krajinu vlani 26. mája v medzištátnom prípravnom zápase proti Poľsku v Klagenfurte (0:1). Bol to zároveň jediný duel ofenzívneho univerzála tureckého Bursasporu pod vedením tandemu Griga, Hipp, ktorí sú na čele slovenského realizačného tímu od apríla minulého roka.

Prvýkrát hovoril o konci pre SME

"Naposledy som hral v reprezentácii takmer pred rokom a pod injekciami som proti Poľsku absolvoval 60 minút. Keďže viacerí hráči sa vtedy ospravedlnili, nastúpil som, hoci som mal zdravotné problémy. Dopredu som bol dohodnutý s trénermi, že ďalší zápas s Holandskom vynechám, pretože v Burse sa nám vzhľadom na účasť v pohárovej Európe začínala skôr príprava a chcel som si užiť dovolenku s rodinou. Od začiatku som k nim bol férový, no neviem, či to isté môžu povedať aj oni," povedal pre stredajšie vydanie denníka Šport bývalý hráč Prešova, Slovana Bratislava, Žiliny, Bochumu a Ankaragücü.

O probléme s trénerskou dvojicou hovoril Šesták už v rozhovore pre SME z 22.3. „Nechcem sa sťažovať, ale komunikácia nie je žiadna. Nepotrebujem vyplakávať alebo niečo riešiť. Vlani som bol na prvom zraze pred zápasmi s Poľskom a Holandskom. Mal som z toho perfektný pocit. Rozprávali sme sa, ako treba vytvoriť partiu. Mal som však zranený členok a po dohode som odohral iba prvý zápas. I to s injekciami. Potom som šiel na dovolenku. Odvtedy ma tréneri nenominovali, nikto mi nezavolal, nenapísal. Neviem, či niekto vie, že existujem.

Možno mu priťažil aj Vrba

Bývalý hráč Slovana Bratislava či Žiliny priznal, že priťažiť mu mohol aj fakt, že za trénera reprezentácie preferoval Pavla Vrbu z Plzne.

„V minulosti som sa vyjadril, že by som bol rád, ak by bol trénerom Pavel Vrba. Možno tým. Za tým si však stojím. Vidno to i na výsledkoch Plzne. Možno som to nemal povedať a tréneri sa urazili."

Tridsaťročný hrdina kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta do Južnej Afriky vtedy pre SME dodal, že sa do nominácie nemôže dostať ani keby tam bolo tridsať hráčov.

"Nepotrebujem sa nikam tlačiť ani pchať. Po roku to tak cítim. Ľudia, čo o tom rozhodujú, mi nedokážu preukázať rešpekt, ani ja im ho nemám prečo vracať. Poviem príklad. Na nedávnom zraze sa zranili traja či štyria hráči a boli donominovaní ďalší a ďalší. Tam už nešlo ani o posty. Neviem sa dostať do nominácie, aj keby tam bolo nominovaných ďalších tridsať hráčov. "

Pre Šport ešte pritvrdil

Skúsený ofenzívny hráč pre Denník Šport ešte pritvrdil, keď povedal, že si nevie predstaviť reprezentovať pod súčasnou dvojicou trénerou.

"Pod ich vedením už nechcem hrať za národný tím, pretože sa ku mne nezachovali s rešpektom a fér. Navyše, medzitým už povolali asi každého, kto má dve nohy a hráva v klube, dokonca aj takých, ktorí nehrávajú. Jednoducho, za týchto okolností by som nebol psychicky pripravený odviesť v reprezentácii maximum a pomôcť jej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Šesták už pod Grigom s Hippom nechce hrať