Sersen: Podali sme slabý výkon. Nemám k tomu viac čo povedať

Michal Sersen (vpravo) bol po zápase s USA sklamaný.
Michal Sersen (vpravo) bol po zápase s USA sklamaný. (Autor: TASR)
TASR|14. máj 2017 o 19:53

Úroveň medzinárodného hokeja je niekde inde ako ligy, v ktorých hráme, vyhlásil kapitán Vladimír Dravecký.

KOLÍN. Piata prehra za sebou, druhá v priebehu 24 hodín. A stále iba kritické štyri body na konte. Taký je rezultát šiesteho duelu Slovákov na MS v hokeji 2017.

Hráči po zápase ťažko hľadali slová, ktoré by vysvetlili prehru 1:6 s USA. Skúsený obranca Michal Sersen si výkon tímu nevedel vysvetliť.

Slová v kabíne nepomohli

Slovenskí hokejisti by si v prípade bodového zisku proti USA definitívne zabezpečili zotrvanie v A-kategórii. K prípadnému víťazstvu či remíze v riadnom hracom čase však boli ďaleko. Američania od úvodných minút predvádzali sebavedomý výkon vyšperkovaný efektnými kombináciami, ktorými trápili slovenskú defenzívu.

Hráčom nebolo po zápase do reči. Sersen sa vyjadroval stručne, no výstižne. "Aký mám pocit? Zlý. Podali sme slabý výkon, nedostatočný," uviedol.

Hokejisti Slovenska nemali šancu ani proti Spojeným štátom. Pozrite si, ako vyzeral zápas: fotogaléria

15.5.2017

Skúsený zadák súhlasne pokýval hlavou aj pri konštatovaní, že výkon proti USA nebol o nič lepší než deň predtým proti Rusku.

"Presne tak. Nemám k tomu viac čo povedať. Aj dnes sme sa snažili povedať si niečo v kabíne, ale ako vidieť, nepomohlo to," prezradil Sersen.

Veľká škola

Slováci sa za stavu 0:2 dostali do zápasu gólom Martina Gernáta v 31. minúte, ale keď už sa zdalo, že sa herne chytili, inkasovali ďalšie góly.

Ich zápasové ambície sa tým rozpadli.

"Chvíľu sme si mysleli, že môžeme otvoriť hru, no proti takýmto tímom sa to nesmie. Bol to extrémne ťažký zápas a veľká škola pre nás. USA predstavujú veľkú silu, je to jeden z top tímov na turnaji," poznamenal kapitán SR Vladimír Dravecký.

Slováci si ani po predposlednom zápase na šampionáte ešte nemôžu povedať, že sú zachránení. Prehrou s USA definitívne prišli o postupovú nádej.

Medzinárodný hokej je inde

Záchranu istú nemajú.

"Hovoríme si veci, ale evidentne to neplníme. Úroveň medzinárodného hokeja je niekde inde ako ligy, v ktorých hráme," povedal Dravecký.

"Do ďalšieho zápasu sa musíme upokojiť a hrať podobne ako s Nemcami. Niekedy zbytočne otvárame hru. Musíme sa dobre pripraviť na Švédov a spraviť všetko pre to, aby sme sa s turnajom rozlúčili v najlepšom svetle."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Sersen: Podali sme slabý výkon. Nemám k tomu viac čo povedať